€ 7,50
WHO CARES

Venster Acties en details

€ 7,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

DOOResidency Hembrugterrein

Slaghoedje 52

1505 RX Zaandam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Een kunsteducatief evenement over zorg en zorgeloosheid

Over dit evenement

Lijkt de ene crisis voorbij, dan is er wel iets nieuws om je zorgen over te maken: de ander, jezelf, de vraag of je kunt blijven flierefluiten terwijl de wereld in brand staat. Hoe groot is jouw wereld? Kan kunst de aandacht voor elkaar vergroten, in plaats van het ego centraal te stellen?

Who Cares is een kunsteducatief evenement door studenten van de master Kunsteducatie AHK. Geïnspireerd door Mierle Laderman Ukeles’ Care, the manifesto for maintenance art (1969) en Jorge Lucero’s Teacher as conceptual artist (2011) opereerden studenten het afgelopen jaar bewust in een hybride praktijk: ergens tussen sociaal werk en kunst, tussen docentschap en kunstenaarschap. Zo reikte Fee Jolink een scholierenprijs uit voor het creatiefste kladblaadje, liet Noémi Beyer haar leerlingen een dag de basisschool overnemen en plaatste Margot Ruitenbeek gratis ‘menstruatiepakketjes’ in openbare toiletten. Deze en andere experimenten, die werden uitgevoerd met kinderen, jongeren en volwassenen, versmelten op het Hembrugterrein tot een uitdagende expositie en interactief programma.

Dwaal rond tussen de choreografieën, performances, videoprojecties, fotoreportages en andere werken op het snijvlak van sociaal geëngageerde kunst en educatie. Daarnaast verschijnt er een publicatie met theoretische achtergronden, handleidingen en richtlijnen die je helpen om je eigen hybride kunst/educatieve praktijk vorm te geven.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

DOOResidency Hembrugterrein

Slaghoedje 52

1505 RX Zaandam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen