Hoofdnavigatie overslaan
Pagina-inhoud
Dit evenement is afgelopen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen

Webinar Eurocode 2 in RFEM5: Berekening van gewapend beton deel 2/2

Whitebox bvba

Donderdag 3 juli 2014 van 15:00 tot 16:30 (CEST)

Webinar Eurocode 2 in RFEM5: Berekening van gewapend...

Ticketinformatie

Type Einde Aantal
Webinar EC2 beton RFEM5 deel 2/2 Beëindigd Gratis  

Deel Webinar Eurocode 2 in RFEM5: Berekening van gewapend beton deel 2/2

Evenementdetails

 

Eurocode 2 in RFEM5

Berekening van gewapend beton in constructies Deel 2/2

 1-uurs webinar door

RFEM Benelux


Dit webinar heeft als doel om de deelnemer meer theoretische en praktische kennis te verschaffen m.b.t. de Eurocode 2 in RFEM5 rekensoftware voor de berekening en controle van gewapende betonnen constructies. Praktische voorbeelden zullen worden gedemonstreerd a.h.v. de RFEM5 rekensoftware. Dit webinar is het tweede deel uit de reeks. Het eerste deel kan u (her)bekijken via deze link: https://attendee.gotowebinar.com/recording/5176126169251846401

 

Webinar details:

Volgende onderwerpen komen aan bod:

1.          Gewapende betonnen kolommen: grenstoestanden, ontwerpsituaties, belastingen en combinaties. Voorbeeld van een betonnen kolom en het doorsnede ontwerp inclusief brandweerstandscontrole.

Betonnen kolommen in RFEM 

2.       Gewapende betonnen vloeren: in RFEM5 is het naast betonnen liggers en kolommen ook mogelijk vloeren te berekenen en te controleren. In dit webinar zullen we ingaan op de berekening van de doorbuiging bij platen alsook de ponsberekening:

Bruikbaarheidsgrenstoestand en doorbuiging bij platen: spanningbeperking, scheurwijdte controle, scheurweerstand, beperken van de vervormingen.

Doorbuiging betonnen platen

Ponscontrole: ook een ponscontrole volgens Eurocode 2 kan in RFEM5 worden uitgevoerd: 

Ponscontrole voor platen

 4.       Praktische toepassing van 3D SOLIDS bij betonwanden, keermuren en poeren

In RFEM is het mogelijk om naast lineaire 1D elementen (staven, kolomen), 2D elementen (platen, wanden en gekromde schalen) ook te werken met 3D volume elementen (ook bekend als SOLIDS). In dit webinar zullen we enkele praktijktoepassingen tonen van deze unieke feature in RFEM.

Bekijk alvast eens deze video op ons YouTube kanaal over betonnen solids in RFEM:

http://youtu.be/Eui2W5FWpK4?t=1m18s


Betonnen poeren met SOLIDS


Achtergrond informatie 

Lees hier meer over de oplossing van Dlubal software in RFEM5 om betonnen constructies te controleren volgens Eurocode 2:

http://www.dlubal.com/design-software-for-concrete-structures.aspx 

Bekijk hier de video over de software oplossing van RFEM5 voor betonnen constructies te controleren volgens Eurocode 2: 

http://youtu.be/2kpRIgvOLqQ

 

Profiel van de sprekers

Ing. Emiel Peltenburg MSEng, RC is na het behalen van de H.T.S. vanaf 1997 voor diverse buro’s werkzaam als constructeur, projectleider en specialist. Gedurende deze jaren heeft hij gewerkt aan diverse projecten m.b.t. bruggenbouw, hoog-, utiliteits-, industriebouw en software ontwikkeling m.b.t. eindige elementen. In 2007 haalde hij het diploma Master of Structural Engineering (TU Delft/Betonvereniging) voor zowel staal als beton. Emiel Peltenburg is Register Constructeur.


Ing. Jo Gijbels MScEng starte zijn carrière in 2001 als constructeur met het schrijven van een reken- en tekenprogramma voor het ontwerp van betonnen- en stalen elementen. Na enkele jaren actief te zijn als constructeur voor zowel staal-, aluminium- als betonnen constructies spitste hij zich terug meer toe op de rekensoftware. Gedurende enkele jaren trainde hij meer dan 1.800 constructeurs in de Benelux in het gebruik van rekensoftware. Sinds 2011 gebruikt Jo Gijbels zijn kennis om constructeurs te begeleiden met de RFEM rekensoftware in België en Nederland.


FAQs

Waar kan de organisator benaderen met eventuele vragen?

U kunt ons contacteren via email: info@rfem.be

of op ons kantoor via telefoon +32 (0)89 201 714

 

Hoe inschrijven voor dit webinar?

Inschrijven kan via bovenstaande contactgegevens of online via deze link:

http://rfem5ec2-deel2.eventbrite.com

Deel 1 van deze webinar kan u hier bekijken:

http://rfem5ec2.eventbrite.com

Heb je vragen over Webinar Eurocode 2 in RFEM5: Berekening van gewapend beton deel 2/2? Neem contact op met Whitebox bvba

Organisator

Whitebox bvba

Whitebox distributes, develops and supports Eurocode calculation software for stability engineers and construction professionals. Whitebox helps the customer in selecting the best solution and supports the customer during his work with helpdesk, training and consultancy. The main software in Whitebox' portfolio are: Dlubal RFEM, RSTAB and IDEA StatiCa. Whitebox offers over 15 years of experience in the Architectural Engineering and Construction (AEC) market and in Computer Aided Engineering (CAE) software.

  Contact opnemen met de organisator

Ben je geïnteresseerd in het organiseren van je eigen evenement?

Doe mee met miljoenen mensen op Eventbrite.

Log in of meld je aan

Je kunt deze tickets alleen in termijnen betalen als je een Eventbrite-account hebt. Log in of meld je aan voor een gratis account om door te gaan.