VlugtVerhalen

Venster Acties en details

€ 7,50

Locatie

De VLUGT

125 Burgemeester de Vlugtlaan

1063 BJ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

VlugtVerhalen (geen vluchtverhalen). Verhalen op dinsdagavonden in oktober in de Vlugt

Over dit evenement

11 oktober – 20.30 u

Hoe is het om ongedocumenteerd ergens te leven? Om nauwelijks rechten te hebben? Om altijd maar in onzekerheid te zijn? Om eigenlijk geen plek te hebben die je thuis kunt noemen. Dit zijn vragen waarmee theatermakers Sia Cyrroes en Zora de Vos aan het werk gaan, na het horen van verhalen van Amsterdamse ongedocumenteerden. Die verhalen gecombineerd met eigen ervaringen en gedachten leiden tot twee nieuwe theatrale onderzoekspresentaties die urgent zijn, vragen oproepen en tot nadenken aanzetten.

Na de presentaties gaan publiek en makers met elkaar in gesprek.

Met: Sia Cyrroes en Zora de Vos

Artistieke begeleiding: Inge Koks

18 oktober 20.30 u

Een double bill met de Antillen als verbindend thema. Maar ook met heel veel andere onderwerpen die aan bod komen. Thyson Miguel presenteert de eerste try-out van zijn voorstelling ANTI. Fiësta is de naam van de korte voorstelling van Collin Edson, onderdeel van een reeks van sketches.

ANTI

Een telefooncel in Emmen. Een moeder en drie kinderen staan er opgepropt in en bellen naar Curaçao. Een daarvan is Thyson. Hij mag even met zijn vader praten.

ANTI is het eerlijke verhaal over het balanceren tussen hoop en het gevaar van de zelfkant van de samenleving. Over het verlangen naar geborgenheid. Hoe sterk moet je zijn om je te ontworstelen aan je wortels, zonder los te laten wat je koestert? Hoe neem je de regie?

Thyson Miguel is geboren op Curaçao en kwam op jonge leeftijd naar Nederland. Een aantal jaar geleden rondde hij zijn opleiding tot drama therapeut af. In het kader van die studie volgde hij lessen in storytelling bij Heidi Dahlsveen op de OsloMet University in Noorwegen.

Fiësta

Friman style, Vrijer dan Vrij. Collin draait muziek in zijn flat. Im coming out dreunt uit zn boxen. Zijn homofobe buurt moet eens uit die kast komen. De confrontatie nadert, wat gaat gebeuren? Its time to show some true colours

25 oktober 20.30 u

Begin november vindt voor de vijftiende keer het Amsterdam Storytelling Festival plaats. Ieder jaar worden er speciaal voor dit festival voorstellingen gemaakt door bijzondere theatermakers en vertellers. Zo ook dit jaar en een week voordat het festival losbarst lichten de in de Vlugt alvast een tipje van de sluier op met een try-out van een van de voorstellingen die er in première gaan. Sipan Sezgin Tekin speelt daarom The Mountain

The Mountain is het tragische verhaal van de antiheld Zahhak, de koning van de wereld met de slangenmantel. Het vertelt zijn groeiende hang naar de macht door middel van dat alles verterende verlangen: ambitie, voorafgaand aan zijn onvermijdelijke val. Het verhaal werd oorspronkelijk opgeschreven door de Iraanse elfde-eeuwse dichter Ferdowsi, en wordt nu opnieuw verbeeld en herschapen door Sipan Sezgin, een Koerdische theatermaker wiens mythische voorouders dezelfde bergvolkeren zijn die het land bevrijdden van de tiran met de ijzeren vuisten.

Sipan Sezgin Tekin (1996) werd geboren in Diyarbakir en studeerde theater in Istanbul en Amsterdam.

De voorstelling is Engelstalig