Via Brabantica: Kapellen naar Antwerpen

Via Brabantica: Kapellen naar Antwerpen

Venster Acties en details

€ 20

Datum en tijd

Locatie

Kapellen Station

Stationstraat 62

2950 Kapellen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Op pelgrimstocht in eigen land

Over dit evenement

De Via Brabantica vertrekt uit Bergen op Zoom via Antwerpen, Mechelen, Brussel naar Saint-Quentin in Frankrijk en is 161 km lang.

Programma Kapellen-Antwerpen |15 km

We ontmoeten elkaar aan het station van Kapellen. Deze afwisselende pelgrimswandeling start iets verderop aan de Sint-Jacobuskerk. In het portaal van de Sint-Jacobuskerk vinden we meteen de eerste bronzen Sint-Jacobsschelp terug. Tegenover de kerk op het Kerkplein zien we een modern Sint-Jacobusbeeld. Het beeld werd ontworpen door kunstenares Vally Moors en kreeg als naam "Jacobus de Pelgrim’’. We volgen verder de schelpen richting O.-L.-Vrouw-van-Fatimakapel. We wandelen het natuurgebied de Oude Landen in. Via Luchtbal en het Straatsburgdok komen we bij het hippe Havenhuis van de Brits-Irakese architecte Zaha Hadid. Daarna wandelen we een stukje langs de Schelde. We wandelen voorbij het Red Star Line Museum, een Museumexpositie over de 3 miljoen mensen die naar de VS emigreerden met deze historische rederij.

Via de wijk het Eilandje en het MAS (waar we met de roltrap naar het panorama van Antwerpen kunnen kijken).

We eindigen onze pelgrimstocht aan de Sint-Jacobskerk van Antwerpen waar we een mooie Sint-Jacobsstempel kunnen halen voor ons pelgrimspaspoort. De kerk is ook bekend voor de grafkapel van Rubens. We eindigen onze pelgrimstocht aan het Centraal Station van Antwerpen.

Afbeelding van Via Brabantica: Kapellen naar Antwerpen

Delen met vrienden