Varen met de Morgenster tijdens het Havenfestival IJmuiden

Varen met de Morgenster tijdens het Havenfestival IJmuiden

Venster Acties en details

Uitverkocht

Datum en tijd

Locatie

Trawlerkade

Trawlerkade 80

2051 EC IJmuiden

Netherlands

Kaart bekijken

Maak een rondvaart met een van de mooiste tallships van ons land: de Morgenster. Voor slechts 35 euro pp (20 euro voor kinderen).

Over dit evenement

Let op: dit ticket is een reservering. Uw ticket (35 euro voor een volwassene en 20 euro voor een kind) rekent u af bij het aan boord gaan. Dit kan met cash geld of via pin.

Tijdens het Havenfestival kan er worden meegevaren op het prachtige Tallship de Morgenster. Deze vaart op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni van 10:00 tot 12:00 uur uit. Meevaren kost 35 euro per persoon en 20 euro voor kinderen tot 16 jaar. Er is plaats voor maximaal 90 opvarenden per vaart. Aan boord is het mogelijk om tegen betaling een drankje aan de bar te bestellen.

De opvallende driemaster werd oorspronkelijk onder de naam Vrouwe Maria ingezet voor de visvangst in de Noordzee. In 1928 werd het uitgerust met een motor en in 1947 werd het verlengd en hermeten. In 1959 kreeg het de naam Morgenster. Het werd daarna gebruikt in de sportvisserij en als radioschip voor radio Del mare. In 1993 heeft de IJmuidenaar Harry Muter het schip gekocht en het vervolgens verbouwd tot een Sail Training schip.

Sinds 2008 is de Morgenster in de vaart als clipperbrik. De missie is het behoud historisch erfgoed, zeemanschap en de persoonlijk ontplooiing van alle opvarenden.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen