Thee, Zon en Maan: Taiwanees parcours, etappe 2

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Confuciusinstituut

Sint-Jorisstraat 69

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Na onze ontmoeting met theeboer Gao uit Taiwan vorige zomer, voert docente theecultuur Ann Vansteenkiste u verder mee tot in het hart van “Ilha Formosa”.

Hier, in het gebergte rond het mythische “Meer van de Zon en de Maan”, waakt de familie Yen sinds 1925 over een aantal unieke theevelden .

In 1999 werd de streek getroffen door een verwoestende aardbeving. De kracht van de natuur sterkte de familie in haar eerbied voor de aarde: Over zeven theevelden, waarvan de hoogste op 1800 meter boven zeeniveau, mag de natuur voortaan helemaal haar gang gaan. Het resultaat: een absolute topthee voortgebracht, zonder sproei- of andere stoffen. De familie Yen waakt en plukt.

Kom het verhaal van de familie Yen mee bekijken én beluisteren.

Ann Vansteenkiste brengt u het relaas van haar reis naar het Meer van de Zon en de Maan.

Derde generatie op de theevelden, Jenny Yen laat u delen in haar ervaringen én in haar pluk. Zij en Ann antwoorden op al uw vragen en geven u de kans om ook zelf uitgebreid te degusteren.

Geen betere gelegenheid om meteen ook even kennis te maken met het Confuciusinstituut en haar huiskalligrafen… Inkt, papier en penseel staan alvast klaar voor u!

Zondag 28.07.2019, 15h00-18h00, Confuciusinstituut Brugge, Sint-Jorisstraat 69, 8000 Brugge (gratis parking achter ons gebouw: Klaverstraat 52, 8000 Brugge)

Datum en tijd

Locatie

Confuciusinstituut

Sint-Jorisstraat 69

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen