The Road to Net Positive

The Road to Net Positive

Venster Acties en details

€ 125,78

Datum en tijd

Locatie

LaatBloeien Rotterdam

19 Hofplein

#Verdieping 1-2

3032 AC Rotterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

The Road to Net Positive

Over dit evenement

De sleutel voor elk bedrijf is niet de winstrekening, maar de verliesrekening. Welke waarden gaan binnen nu en een paar jaar verloren als je niet wilt kijken naar de actuele vragen in de wereld? Vragen als klimaat, inkomensverschillen, migratie, sociale ongelijkheid. In deze tijd gaat het om veel meer dan het produceren van een dienst of product alleen - als bedrijf ben je onderdeel van een kwetsbare keten. Een keten van oorzaak en gevolg. Een keten waar mensen onderdeel van zijn. Waar de planeet nu de grenzen van het mogelijke aangeeft. Op is dan echt op.

Wat zal de weg van elk bedrijf zijn in de komende jaren? Wat is de ziel, de kern, de essentie van een bedrijf. Of moeten we zeggen: de levensverwachting?

Op 29 september presenteren Purpose Day i.s.m. LaatBloeien The Road to Net Positive. Wat is het positieve netto resultaat van een bedrijf? Niet alleen in de carbon footprint, maar als een gehele business case. Wat is de bijdrage aan een gezonde samenleving?

Nu we om ons heen zien dat oude systemen van oneindige groei, eigen winst eerst en het ondergraven van een gezond klimaat niet meer werkt, zal ieder bedrijf een draai moeten maken. Een weg moeten kiezen. Kiezen voor een optimaal welzijn.

Op 29 september spreken toonaangevende ondernemers je toe hoe zij die keuze hebben gemaakt. Ondernemers als Michel Driessen, CEO van Verstegen die heel duidelijk kiest voor een gezond bedrijf voor de hele keten. Of Jan-Joost Bosman, CEO van Koninklijke Auping die niet de makkelijke weg heeft gekozen voor een geheel circulair product.

Op die dag duiden we ook het boek ‘Net Positive’ van Paul Polman en Andrew Winston aan de hand van Nederlandse voorbeelden door Kees Klomp, lector betekeniseconomie en Hans Stegeman, econoom en hoofdstrateeg bij Triodos Investment Management.

Maar belangrijker nog is dat jij als ondernemer, directeur, manager, bestuurder zelf aan de slag gaat aan de hand van een 4-fasen plan waarin je met je eigen actuele dilemma's leert sturen. Leert kiezen welke stappen je nu moet maken op die weg naar netto positief. De ongemakkelijke vragen krijgt voorgelegd hoe jouw bedrijf de nodige afslagen weet te maken. Want één ding is zeker in deze tijd: door moed te tonen als bedrijf zul je ook de ziel weer terugvinden van je bestaan.

Delen met vrienden