Tableaux de Paris - Kortrijks Symfonisch orkest

Venster Acties

Tableaux de Paris - Kortrijks Symfonisch orkest

Kom naar het Kortrijks Symfonisch orkest en geniet van de prachtige muziekstukken geïnspireerd door de romantische stad Parijs.

Door Kortrijks Symfonisch orkest

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 18 jun. 2023 18:00 - 19:30 CEST

Locatie

Muziekcentrum Track 1 Conservatoriumplein 8500 Kortrijk Belgium

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Agenda

6:00 PM - 7:30 PM

Tableaux de Paris - Kortrijks Symfonisch orkest

Over dit evenement

  • 1 uur 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Met veel genoegen nodigen we u uit op ons volgende concert: ‘Tableaux de Paris’. Hierin brengen we hemelse muziek uit... juist ja, Parijs. Met Debussy en Ravel is Parijs namelijk dé stad van het muzikaal impressionisme maar ook de stad van grote innovaties op muzikaal vlak met gekende componisten zoals Stravinsky en minder gekende componistes zoals Paule Maurice. Bovendien is het de plaats waar leerkrachte Nadia Boulanger een hele generatie componisten opleidde, waaronder de nu 80-jarige Phillip Glass.

Ondanks zijn Belgische uitvinder Adolphe Sax, is voor vele saxofonisten Parijs bovenal de stad van de saxofoon. Daar brak hij door als instrumentenbouwer en zette hij de saxofoon op de kaart. Nadien ontwikkelde zich er de befaamde Franse School die tot vandaag de toon geeft in de klassieke saxofoon.

Ons concert zal plaatsvinden op 18 juni in het muziekcentrum Track te Kortrijk, waarbij er keuze is tussen twee concertmomenten (11u of 18u).

We zullen u dan het volgende repertoire brengen:

Maurice Ravel | Tombeau de Couperin (versie voor saxofoonensemble)

Claude Debussy | Sirènes uit Trois Nocturnes

Paule Maurice | Tableaux de Provence met soliste Nele Tiebout

Philip Glass | Concerto for Saxophone Quartet and Orchestra

Igor Stravinsky | Firebird: The princesses' Khorovod (Rondo, round dance) - Berceuse (Lullaby) - Finale

Ons orkest staat onder de kundige leiding van onze enthousiaste chef-dirigent Bart Van Beneden. We worden deze keer bijgestaan door soliste Nele Tiebout op de altsaxofoon én door het 12-koppig saxofoonensemble van het koninklijk conservatorium van Luik. Nele Tiebout is één van de meest veelbelovende jonge klassieke saxofonisten van haar generatie en sleepte al talloze prijzen in de wacht: een eerste prijs in Odessa, Oekraïne, een tweede prijs op de international Adolphe Sax L'Haÿ-les-Roses in Parijs en een finaleplaats in de grote Sloveense 'Nova Gorica' Saxophone Competition. In 2017 startte ze als jongste professor ooit aan het Conservatoire Royale de Liège. Hier is ook Bart Van Beneden aan de slag als dirigent van het saxofoonensemble dat voor het eerst in Kortrijk te horen zal zijn. Dit ensemble is een internationaal gezelschap uit respectievelijk België, Zuid-Korea, China en Spanje. Het wordt dus werkelijk een unieke en niet te missen ervaring!

Over de organisator

Georganiseerd door
Kortrijks Symfonisch orkest