€ 17,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Gouderaksedijk 36

36 Gouderaksedijk

2808 NG Gouda

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
STAAL! Een dansvoorstelling van DD Dance Company op de bijzondere locatie van GOUDasfalt.

Over dit evenement

De voorstelling STAAL vindt plaats in een industriële omgeving. Een omgeving die ons doet denken aan welvarende tijden, die niet alleen gekenmerkt werden door bedrijvigheid en ambitie, maar ook door leed. Jaren zijn inmiddels verstreken en hebben duidelijk hun sporen achtergelaten op het terrein. Bedolven onder roest en puin geven deze gebouwen vandaag de dag een versleten en melancholieke indruk. We zijn omringd door gammele en verweerde bouwvallen.

Terugkijkend in het verleden zien wij afgeleefde arbeiders voor ons. Gebogen onder werkdruk en vermoeidheid gaan de arbeiders geroutineerd en uitgeput door.

Zonder vragen…

Zonder klagen…

Zonder waardering…

Arbeiders werden in deze tijden niet langer gezien als mensen van vlees en bloed, maar als machines die slechts één doel dienden. Wezenloos en versleten werden zij meegetrokken in een neerwaartse spiraal. Nooit eerder werd de omgeving zo getekend door kwetsbaarheid.

Gevangen in een hiërarchie werd de wilskracht van de arbeiders op de proef gesteld. De beweging die hiermee in werking werd gezet, zorgde voor weerstand van de conservatieve machtsstructuur.

Zijn tijden daadwerkelijk veranderd?

DD Dance presenteert op 6 en 7 juni de unieke voorstelling STAAL. De muziek is geproduceerd door Pins For Sale en speciaal afgestemd op de voorstelling.

DD Dance verzorgt uitsluitend voorstellingen op locatie en verlegt haar eigen grenzen door te zoeken naar omgevingen die ongebruikelijk zijn. Omgevingen, locaties en ruimtes die de zintuigen prikkelen. De omgeving is de bron van inspiratie. Wij werken niet vanuit een illusie, maar werken vanuit de werkelijkheid. Bewegen en performen in de echte wereld en niet binnen de muren van een theater.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Gouderaksedijk 36

36 Gouderaksedijk

2808 NG Gouda

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen