€ 16,09

Spijkers - Au plat pays

Poelifinario winnaar Joost Spijkers met prachtige chansons.
16+

Evenementdetails

Artiesten

Artiesten

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Cultuurkoepel Heiloo

Kennemerstraatweg 464

1851NG Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Poelifinario winnaar Joost Spijkers met prachtige chansons.

Over dit evenement

Joost Spijkers, bekend van de Ashton Brothers en zijn solo cabaret- en kleinkunstvoorstellingen, zingt in 'Spijkers - Au Plat Pays' repertoire dat hem na aan het hart ligt. In een intieme setting zullen chansons van Brel tot Aznavour en Shaffy voorbij komen. Uiteraard is er ook ruimte voor eigen repertoire zoals het voor de Annie M.G. Schmidtprijs genomineerde theaterlied 'Alle Seizoenen'.

Met “Spijkers II” won Joost Spijkers in 2018 de Poelifinario cabaretprijs in de categorie kleinkunst. Volgens de jury stak Spijkers II met kop en schouders boven de andere voorstellingen uit. De jury noemde de voorstelling rauw, puur en vol passie. Prachtig meeslepend verteld. Kleinkunst in optima forma. Ook de pers bejubelde de voorstelling: een combinatie van poëtische liedteksten, fantastische muziek, een in kleinkunstland zeldzame mengeling van jazz, balkan, pop, rock en fado. Joost Spijkers’ muzikale solo avontuur laat zien dat hij nog meer kan dan dat wat hij doet met de Ashton Brothers.

Joost Spijkers (Herkenbosch, 23 augustus 1977) studeerde in 2000 af aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Op de academie ontmoette hij Pim Muda, Pepijn Gunneweg en Friso van Vemde Oudejans, met wie hij een eindejaars-voorstelling uitvoerde. Vervolgens maakte hij met deze drie nog vele nieuwe acts. Deze werden na de Kleinkunstacademie samen gebracht in een avondvullende show: De tragiek van de onderman. Met dat programma ging het viertal als de Ashton Brothers in 2001 in première. Na deze voorstelling brachten de Ashton Brothers meerdere voorstellingen in de categorie variététheater.

Naast theatermaker is Spijkers ook actief als regisseur, radiomaker en docent. In oktober 2009 ging bijvoorbeeld de voorstelling Stampende Stilte van het Internationaal Danstheater in première, een voorstelling die Spijkers met onder anderen zijn echtgenote maakte.

Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Cultuurkoepel Heiloo

Kennemerstraatweg 464

1851NG Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen