Verkoop beëindigd

See This Artist: met Carla van de Puttelaar naar het Mauritshuis

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Mauritshuis

29 Plein

2511 CS Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

VLAAMSE MEESTERS VAN DICHTBIJ

Fotograaf en kunsthistoricus Carla van de Puttelaar heeft een grote fascinatie voor portretten. Niet alleen is ze gespecialiseerd in portretfotografie, ook promoveerde ze onlangs op Schotse portretkunst uit de 17de eeuw.

Samen met Carla van de Puttelaar bezoeken we de tentoonstelling Zuiderburen. Portretten uit Vlaanderen 1400-1700 in het Mauritshuis. In deze tentoonstelling trekken drie eeuwen Vlaamse portretkunst aan ons voorbij. We staan oog in oog met edellieden en rijke burgers die zich lieten vereeuwigen door de beroemdste schilders van hun tijd, zoals Rogier van der Weyden, Hans Memling en Peter Paul Rubens. Al deze portretten maken nog altijd grote indruk door hun levensechtheid. Tegelijkertijd tonen ze hoe men graag gezien wilde worden. Schijn en zijn: daar gaat het immers om in de portretkunst.

Voor See All This magazine zoomde Van de Puttelaar al eerder in op deze werken. Nu bekijken we de werken opnieuw, door de ogen van de portrettist. Aansluitend vindt de borrel plaats.


Programma

15.30 uur: ontvangst en rondleiding in het Mauritshuis

16:30 uur: borrel in de brasserie van het Mauritshuis


Tickets

45 (incl. rondleiding, borrel, See All This magazine #7 (met het portfolio van Carla van de Puttelaar), excl. museumtoegang).

Let op: het aantal plekken is beperkt.

___________________________________________________________

Met de serie 'See This Artist' wil See All This haar lezers in contact brengen met kunstenaars. Tijdens de eerste editie organiseerden we een horizonobservatie met kunstenaar Bruno van den Elshout, mede geïnspireerd op zijn project New Horizons.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Mauritshuis

29 Plein

2511 CS Den Haag

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen