RONDLEIDING | Saut de Loup | Kevin Vanwonterghem, Sanne Vaassen

Venster Acties

Meerdere data

RONDLEIDING | Saut de Loup | Kevin Vanwonterghem, Sanne Vaassen

Rondleiding doorheen de tentoonstelling 'Saut de Loup' in Galerie Gevaert. Met optioneel lunch vooraf.

Door Galerie Gevaert

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 18 jun. 2023 13:00 - zo. 2 jul. 2023 14:00 CEST

Locatie

Galerie Gevaert 103 Hille 8750 Zwevezele Belgium

Agenda

12:00 PM - 1:00 PM

Lunch (optioneel, vooraf doorgeven, 15 euro pp)

1:00 PM - 1:40 PM

Rondleiding

1:40 PM - 6:00 PM

Vrij bezoek

Over dit evenement

De Saut de Loup of Ha-Ha is een zo goed als onzichtbare ingreep in het landschap waarbij grenzen van een stuk tuin of natuur worden afgebakend door een gracht, gevolgd door een verzonken muur. Een meesterlijk staaltje van optische illusie die vasthoudt zonder de ongereptheid te verstoren.

Zowel het werk van Sanne als van Kevin vormen een onderzoek om de manier waarop we in en met de natuurlijke omgeving leven te bevragen en vanuit een ander oogpunt aan het publiek te tonen. Ze proberen met hun werk, elk op hun eigen manier, verzonken muren open te breken en alternatieve vergezichten te ontwikkelen.

Tussen 12 en 13 uur bieden we een lunch aan (15 euro pp, ter plaatse betalen). Dit is uitsluitend voor bezoekers die inschrijven voor de rondleiding. Gelieve ten laatste één week vooraf door te geven met hoeveel personen je wenst deel te nemen aan de lunch. Vermeld hierbij je reservatie nummer alsook eventuele restricties of allergieën.

We starten de rondleiding stipt om 13 uur en gaan dieper in op de werken, het maakproces en de inspiratie van de kunstenaars. Aansluitend kan de tentoonstelling op eigen ritme bezocht worden.

Sanne Vaassen 'Milestone'

Sanne Vaassen gaat op een verhalende manier te werk in haar artistieke praktijk. Dagdagelijkse elementen en handelingen worden in vraag gesteld, ontmanteld, verdraaid en opnieuw vorm gegeven. Ze maakt in haar installaties het onzichtbare zichtbaar en reflecteert hiermee op structuren, relaties en gedragingen die vanzelfsprekend lijken.

Kevin Vanwonterghem 're/construction series'

Kevin Vanwonterghem vindt inspiratie voor zijn werk in de relatie tussen mens en natuur en de fricties die hij daarbij ervaart. In zijn houtskooltekeningen creëert hij een imaginaire wereld, waarbij hij landschapselementen onderwerpt aan vormelijke ingrepen. Een gefilterde blik op de natuur en het landschap, tussen realiteit en fictie, tussen romantisering en objectivering.

Over de organisator

Georganiseerd door
Galerie Gevaert