€ 0 – € 15

PianoFest 2018 - het pianofestival voor de amateur

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Conservatorium of Amsterdam

Oosterdokskade 151

1011 DL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Festival

Op 22 december 2018 is de eerste editie van PianoFest, het pianofestival voor amateurpianisten. Het festival is bedoeld voor iedereen met een liefde voor het maken van en luisteren naar pianomuziek. Je kunt hier tickets kopen voor deelname aan het concours of festival, je kunt gratis toegangskaarten aanschaffen om het festival te bezoeken en je kunt een kaartje kopen voor de finale van het concours, inclusief een optreden van meesterpianist Hannes Minnaar. Deelnemers aan het concours en festival kunnen met korting een kaartje kopen voor de finale, deze optie vind je onderaan het registratieformulier. Heb je vragen over de registratie of kaartverkoop neem dan contact met ons op via info@pianofest.nl.

Amateurpianisten

Wil je een keer in de huid kruipen van een concertpianist(e)? Dan is dit je kans! Speel 5 minuten op een prachtige Steinway concertvleugel op het grote concertpodium van het Conservatorium van Amsterdam. Doe mee voor je plezier en voor het opdoen van podiumervaring of schrijf je in voor het concours. Deelnemen aan het concours kan alleen als je geen muziekvakopleiding volgt, hebt gevolgd, of beroepsmatig bezig bent met pianospelen. In het concours word je beoordeeld door een vakjury en maak je kans geselecteerd te worden voor de finale. De drie finalisten spelen een programma van minimaal 10 en maximaal 15 minuten. Inschrijving voor het concours verplicht je dus tot het voorbereiden van een finaleprogramma. ´s Avonds tijdens de finale geeft ook meesterpianist Hannes Minnaar een recital. De winnaar van PianoFest Concours 2018 wint een masterclass met Hannes Minnaar tijdens PianoFest 2019.

Vakjury PianoFest Concours

De vakjury wordt voorgezeten door Yoram Ish-Hurwitz en bestaat verder uit Daria van den Bercken en Tilmar Junius. De jury wordt in de finale uitgebreid met nog twee leden: David Kuyken en Nino Gvetadze. Klik hier voor meer informatie over de juryleden. Er zijn geen muziekcategorieën bij PianoFest, je kunt klassiek, jazz, crossovers naar andere muziekstijlen of eigen composities spelen.

Bezoekers en randprogramma

Het festival is voor iedere muziekliefhebber, ook als je niet pianospeelt. Natuurlijk kun je komen luisteren naar de 5-minuten optredens, maar het festival heeft ook een uitgebreid en interactief randprogramma, waar je samen met concertpianisten kunt ontdekken wat je allemaal op een piano kunt doen. Zelfs zonder speelervaring kun je aanschuiven bij professionals die je helpen muziek te maken. In het programma vind je een overzicht van alle activiteiten. Meedoen in het randprogramma is gratis. Je hoeft alleen een toegangskaart aan te schaffen.

Let op! Voor een paar activiteiten is inschrijving vereist.

Kaartverkoop en inschrijving

Deelnemen aan het concours of het reguliere festival kost €25,00.

Het bezoeken van het festival inclusief meedoen aan het randprogramma is gratis. Je hebt alleen een toegangsbewijs nodig!

Kaarten voor de avondfinale, inclusief een optreden van meesterpianist Hannes Minnaar, kosten €15,00.

Voor deelnemers aan het concours en festival kost een kaartje €10,00.

In het deelnemersreglement kun je lezen onder welke voorwaarden je kunt meedoen aan PianoFest.

Het festival vindt plaats in het gebouw van het Conservatorium van Amsterdam op de Oosterdokskade 151. Klik hier voor een routebeschrijving.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Conservatorium of Amsterdam

Oosterdokskade 151

1011 DL Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen