Pelgrimstocht: Via Brabantica: Lier naar Mechelen

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Leopoldplein 32

32 Leopoldplein

2500 Lier

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Vertragen naar 4km/u?

Over dit evenement

Programma Lier-Mechelen |16 km

We ontmoeten elkaar aan het station van Lier. De pelgrimswandeling start op de Grote Markt, het kloppend hart van Lier. We maken kennis met de Liers vlaaikes (een meer dan 300 jaar oud streekgebakjes uit de provincie Antwerpen). We zien meteen het gotisch belfort (UNESCO-werelderfgoed) naast de lakenhalle. Hier kunnen we ook meteen een mooie Sint-Jacobsstempel halen bij Toerisme Lier. We vergeten natuurlijk niet een bezoekje te brengen aan de Sint-Jacobskapel die dateert uit 1383. De bijnaam van de Lierenaars is vereeuwigd in het Schapenkoppenmonument, opgesteld in de schaduw van de Zimmertoren.

We wandelen door het prachtig begijnhof: een monumentale poort geeft toegang tot het volledig gesloten hof met meerdere straatjes en steegjes. De begijnhofkerk gewijd aan Sint-Margarita beschikt over een indrukwekkend barok interieur en een monumentaal orgel.

Vandaar stappen we verder naar de vest en wandelen we richting Grote Nete. Via de Netedijk komen we in Duffel terecht. We wandelen langs de andere oever verder. We wandelen langs de indrukwekkende poortgebouw van de voormalige abdijsite van Roosendael. Via de Elzestraat komen we op een mooie wandelroute terecht op een voormalige spoorwegbedding dat ons naar de Mechelse ring brengt, voorbij het stadion van KV Mechelen. Door de Frederik de Merodestraat lopen we Mechelen binnen. We zien al gauw het meest prestigieuze bouwwerk van Mechelen: de Sint-Romboutskathedraal. We sluiten de dag voldaan af met een frisse “Gouden Carolus” genoemd naar de gouden munten van Keizer Karel.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Leopoldplein 32

32 Leopoldplein

2500 Lier

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen