Oudwijker en de Kaasclub presenteren 'Het Spel van Culturen'

Venster Acties

Oudwijker en de Kaasclub presenteren 'Het Spel van Culturen'

'Het Spel van Culturen' een zoektocht naar kaas in beeld en smaak

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

LAB111 111 Arie Biemondstraat 1054 PD Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 3 uren
  • eTicket voor mobiel

‘Het spel van Culturen’ gaat op tournee en doet als eerste Lab111 aan. In samenwerking met kaaskoningin van de lage landen Betty Koster en haar Kaasclub organiseren we een heerlijke middag. We kijken de film, proeven ondertussen alle kazen die voorbijkomen in de docu en na afloop praten we na met de kaasmaker Rutger van Oudwijker.

Film ‘Het Spel van Culturen’

Proeverij van 7 kazen met bijpassende drankjes

Q&A met Rutger en Betty

Aantal plekken 35

Kosten 35 euro

In deze unieke documentaire neemt TV-maker Tom je mee in de complexe en intensieve zoektocht van kaasmakers Rutger en Marieke van Oudwijker naar de perfecte kaas terwijl ondertussen je smaakpapillen continu beloond worden. Kijk, proef en geniet.

In 'Het Spel van Culturen' volgen we kaasmakers Rutger en Marieke van Oudwijker Kaas. Sinds zeven jaar maken zij op hun boerderij in Lopikerkapel kazen die door Italiaanse klassiekers zijn geïnspireerd. Dat doen ze zo goed dat ze inmiddels bij gerenommeerde restaurants geserveerd worden. Deze documentaire gaat samen met hen op zoek naar hoe het spel van melkzuren, schimmels en bacteriën moet leiden tot de perfecte kaas. Het brengt ons van de Italiaanse Alpen tot aan Nederlandse forten. Het resultaat proef je live terwijl je kijkt.

De kijker wordt meegenomen in een langdurig proces van testen, experimenteren en veel wachten. Een eerlijke en verbluffende kijk in wat er wordt gedaan voordat een kaas op het plankje ligt. Autoriteiten op gebied van kaas zoals Evert Schönhage (Fromagier Du Monde, Maitre Fromagier), Betty Koster (L'Amuse) komen uitgebreid aan het woord.

Unieke beleving

Op 11 februari zal “Het Spel van Culturen” in de Kapel van Lab111 vertoond worden. Tijdens het kijken zal het publiek live proeven wat ze op dat moment ziet gebeuren. Daarbij zal ook een bijpassend drankarrangement worden geserveerd wat is samengesteld door Jasper de Jong (Fromagier van jaar 2019, De Treeswijkhoeve). Na het kijken van de film en het uitgebreid proeven, zijn zowel Rutger als Betty aanwezig en kun je alle vragen die je hebt, stellen.