Open stad - deeleconomie: tweede workshop

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Sorry, er zijn al veel inschrijving, maar geef een seintje op onze wachtlijst.

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zuiderpershuis, zaal Hangar

Timmerwerfstraat 40

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Ticketverkoop is gesloten

Registraties zijn gesloten
Sorry, er zijn al veel inschrijving, maar geef een seintje op onze wachtlijst.
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Hoe kan de deeleconomie bijdragen aan een meer duurzame stad? Stadslab2050, het stedelijk labo voor een duurzaam Antwerpen, buigt zich nu enkele maanden over het thema ‘Open Stad’: over hoe peer-to-peer of de deeleconomie kan bijdragen aan een meer duurzame stad.

Wat kan u verwachten?

In een eerste workshop op 13 september dachten enkele innovatieve denkers en doeners na over hoe deeleconomie de stad kan verduurzamen. Tijdens deze workshop kwamen veelbelovende ideeën naar boven. Maar die ideeën moeten nog verder groeien en uitgewerkt worden. En daarvoor hebben we u nodig op 11 oktober. Samen met u willen we in de toekomst gedreven experimenten opzetten.

Een experiment?

Ja, we zijn een labo natuurlijk. Experimenten kunnen bestaande deelplatformen zijn die ‘verduurzaamd’ kunnen worden. Initiatieven van elders die we dringend in Antwerpen moeten proefdraaien. Maar dat kunnen ook gewoon heel nieuwe initiatieven zijn.

Alleszins gaan onze experimenten over stedelijke vraagstukken zoals mobiliteit, ruimtegebruik, voeding, energie, overheid, goederen.

En daarna?

Hou ook 22 november vrij. We bieden u tijdens onze workshops inspiratie, begeleiding en designmethoden om tot vernieuwende initiatieven en experimenten te komen. Daarnaast geven we professionele coaching voor het beste voorstel of startfinanciering via het ‘projectenfonds duurzame stad’.

Wie zoeken we?

Stadslab2050 is op zoek naar mensen die enerzijds visionair ingesteld zijn en mee willen denken over de vraag wat sharing concreet kan betekenen voor de verduurzaming van de stad. Anderzijds zijn we op zoek naar mensen die ondernemend zijn ingesteld en zelf een duurzaam experiment willen opzetten in het lab.

Hopelijk tot 11 oktober

Het projectteam Stadslab2050:

het thema “Open stad -deeleconomie “wordt mee ondersteund door Plan C, Universiteit Antwerpen -ontwerpwetenschappen en stad Antwerpen.


Datum en tijd

Locatie

Zuiderpershuis, zaal Hangar

Timmerwerfstraat 40

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen