€ 20

Op pelgrimstocht naar Lourdes (Oostakker)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bij Sint-Jacobs

Bij Sint-Jacobs

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Op pelgrimstocht in eigen land naar Lourdes (Oostakker)!

Over dit evenement

We ontmoeten elkaar aan de Sint-Jakobskerk, de oudste Romaanse kerk met een dubbele westtoren In België. Meer bepaald aan de bronzen jakobsschelp die men in 2010 in het trottoir voor de hoofdingang van de kerk inmetselde.

We maken al snel kennis met een eerste pelgrim op de route. We wandelen richting de Dampoort richting het pelgrimsoord 'Lourdes' en komen eerst een afbeelding van de Heilige Bernadette tegen. Via de Lourdesstraat bereiken we dan het pelgrimsoord, allereerst de Basiliek. De Basiliek is opgetrokken in romaanse en gotische kerkarchitectuur. De Basiliek is gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis, de naam waarmee Maria zich bekendmaakte aan Bernadette op 25 maart 1858. De Lourdes-grot werd gebouwd in 1870 door markiezin De Courtebourne, die in haar tuin rond het kasteel van Slotendries graag een aquarium met tropische vissen wilde, ingewerkt in een grot. Toen de markiezin de pastoor van Oostakker uitnodigde om naar haar vissen te komen kijken, opperde hij om een Mariabeeld naast de grot te plaatsen. Daar zouden de bewoners van Oostakker kunnen bidden. In 1875 genas het scheenbeen van Pieter De Rudder er op wonderbaarlijke wijze. Het mirakel maakte van Oostakker-Lourdes een populair bedevaartsoord. Een paar maanden na het mirakel liet de markiezin de basiliek optrekken.

Daarna wandelen we terug via 'Campo Santo' waar u aan de hand van de graven van bekende Gentenaars (Luc De Vos, Jan Hoet etc) uit de 19 de en 20 ste eeuw de geschiedenis kunt aflezen van onze stad. We sluiten de middag af in de gezellige brasserie ‘de Jacob’ op de Vrijdagsmarkt.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bij Sint-Jacobs

Bij Sint-Jacobs

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen