Nationale Jongeren Klimaatconferentie

Venster Acties

Nationale Jongeren Klimaatconferentie

Wees bij de derde editie van de jongeren klimaatconferentie!

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Laan van Scheut 10 10 Laan van Scheut 6525 EM Nijmegen Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

De wereld is in een paar jaar tijd flink veranderd en ook weer niet. De broeikasgas emissies zijn weer terug op het niveau van voor corona, de kolencentrales staan weer aan door de Russische oorlog in Oekraïne en de prijzen voor fossiele brandstoffen zijn enorm hoog wat leidt to inflatie. Bovendien kennen we weer een droge en hete zomer en heeft de stiktstofdiscussie na 3 jaar naar een nieuwe climax aan protesten geleidt.

Daarentegen hebben de (jongeren) klimaatprotesten haar vruchten afgeworpen. Nederland is het klimaatakkoord aan het doorvertalen naar meer concrete regionale energie plannen en de generatietoets aan het ontwerpen. De Europese Unie heeft de Europese Green Deal gevormd met een enorm scala aan sociaal, economisch en geopolitiek beleid. Bovendien weten verschillende jongerenorganisaties steeds beter van zich te laten horen in de maatschappij en de politiek, zowel lokaal, nationaal als Europees.

Na de edities van 2018 en 2019 is het daarom goed dat we weer samen bijeenkomen voor de derde nationale jongeren klimaatconferentie. Tijdens deze bijeenkomsten blikken we terug wat er in de tussentijd allemaal gebeurd is, bespreken we welke uitdagingen jongerenorganisaties zien voor het groeien van hun acties en impact en kijken we vooruit waar de prioriteiten zouden moeten liggen.

Deze avondbijeenkomst is zowel bedoeld voor jongeren (+/- 15-25 jaar) die actief zijn bij een jongerenorganisatie, als jongeren die nog nooit bij een jongeren- of duurzaamheidsorganisatie actief zijn geweest. Daarnaast zijn professionals ook van harte welkom. Tijdens de avondbijeenkomst zijn er workshops die je meer inzicht geven op wat er speelt op iedere geografische plek (wereldwijd, Europees, nationaal, regionaal, lokaal), of kan je met andere bespreken wat jij kan betekenen voor anderen en welke impact jij wil maken.