€ 3

Marcel van Herpen & Bjorn van der Doelen: Sportief Presteren

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Koning Willem II Stadion

34 Goirlese Weg

5026 PC Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Sporttrainers en coaches weten hoe lastig het soms kan zijn om kinderen goed te begrijpen en ze vanuit die kennis goed te begeleiden. Fontys, Willem II, KNVB, gemeente Tilburg en Centrum Pedagogisch Contact (CPC) bundelen daarom nu hun expertise. Zo kunnen ze sportverenigingen en trainers/coaches veel meer ondersteunen bij het creëren van een sportklimaat, waarin kinderen op een goede, fijne en verantwoorde manier kunnen sporten. Op 19 maart is daartoe een inspiratieavond in het Willem II stadion.

Jij kent ze vast ook wel: de schreeuwende ouders langs de lijn en de trainer die prestaties boven sportplezier stelt. Veel kinderen haken bovendien af als de relatie met hun trainer niet goed is. Tegelijkertijd herinner jij je die ene trainer die er juist wél in slaagde om een warme band op te bouwen met jou, je medespelers en jullie ouders. Of de coach die een sfeer creëerde waarin iedereen na een verloren wedstrijd toch als winnaar naar huis ging en waardoor jullie elke training altijd als een sportief feestje hebben ervaren!

Hulp aan verenigingen
Fontys, Willem II, KNVB, gemeente Tilburg, academie voor sportkader en Centrum voor Pedagogisch Contact (CPC) slaan de handen ineen om sportclubs te helpen bij het creëren van een goed sportklimaat. Samen willen ze trainers, jeugdcoördinatoren, ouders, bestuurders en beleidsmedewerkers inspireren en informeren. Dat doen ze aan de hand van pedagogische inzichten, zoals die sinds kort onder andere bij PSV worden toegepast. Daarnaast werken de partijen samen en los van elkaar aan vervolgtrajecten voor professionals en clubs.

Kom dus op 19 maart naar het Willem II stadion voor een inspiratieavond onder de naam ‘Sportief presteren’. De avond is natuurlijk bedoeld voor trainers, bestuursleden en coördinatoren van sportverenigingen in en rondom Tilburg. Daarnaast zijn echter ook studenten, ouders en iedereen die een bijdrage wil leveren aan een verantwoord sportklimaat van harte welkom. We starten om 19.30. De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur.

Programma:
Marcel van Herpen leidt de avond in met een inspirerend verhaal rondom zijn ervaringen als ‘pedagoog in de sport’. Aan de hand van aansprekende en herkenbare voorbeelden neemt hij je mee naar andere mogelijkheden om met kinderen en ouders om te gaan.

Ook voormalig profvoetballer Björn van der Doelen levert een bijdrage aan deze inspiratieavond. Hij vertelt je niet alleen over zijn voetbalcarrière, maar laat natuurlijk ook zijn welbekende muzikale ontwikkeling aan de orde komen.


De betrokken partners, KNVB (trainer/coach-opleidingen en clubondersteuning), Fontys (pedagogisch en didactisch), Willem II en gemeente Tilburg (pedagogiek als uitgangspunt bij een profclub) schetsen daarna het beeld van de mogelijkheden om invulling te geven aan jouw mogelijke behoefte.

Tot slot worden de meest dringende vragen beantwoord en het aanbod voor een eventueel vervolgtraject geschetst.

De eerste 200 inschrijvers ontvangen op 19 maart gratis het boek ‘Ik de coach’van Marcel van Herpen

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Koning Willem II Stadion

34 Goirlese Weg

5026 PC Tilburg

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen