Gratis

Lezing "Gezichten van dementie" door Gijs Wanders

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Woonzorgcentrum Talma Borgh

47 Fortlaan

7325 ZE Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Lezing over de impact van dementie

Over dit evenement

Gezichten van dementie is een project van kunstenaar Herman van Hoogdalem en journalist/schrijver/filmer Gijs Wanders. Het bestaat uit geschilderde portretten van dementerende mensen door Herman en gefilmde portretten van hun dierbaren: de partners en/of hun kinderen door Gijs. De expositie met 2.40 meter hoge aquarellen en 5 minuten films trekt veel publiek, in Nederland en over de grens.

Van Hoogdalem en Wanders verbinden hun eigen ervaring aan Gezichten van dementie. Het project begon als postuum eerbetoon aan de moeder van Herman die dement is overleden en leidde via diverse families uiteindelijk naar de vader van Gijs, die ook werd getroffen door dementie. Hij overleed in januari 2017.

Gezichten van dementie brengt het actuele onderwerp dementie op een unieke manier onder de aandacht. De impact van de ziekte wordt duidelijk aan de hand van de indringend geschilderde portretten en de intieme verhalen erachter. Getoond wordt wat dementie met mensen doet, wat er gebeurt tussen de geschilderde hoofdpersonen en hun gefilmde geliefden: het verdriet, de wanhoop, de onthechting, de berusting, de ontroering. De beelden maken veel los: mensen ervaren herkenning en daarmee erkenning, delen emoties en gaan met elkaar in gesprek. Zo willen de beide makers een bijdrage leveren aan een dementievriendelijker samenleving.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Woonzorgcentrum Talma Borgh

47 Fortlaan

7325 ZE Apeldoorn

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen