KETURUNAN Maastricht

Venster Acties

KETURUNAN Maastricht

Multidisciplinair kunstproject met dans, fotografie, en film over 3e en 4e generatie Molukkers en Indonesiërs in Nederland.

Door ART& - Cheroney Pelupessy

Waar en wanneer

Datum en tijd

Begint op za. 24 jun. 2023 20:00 CEST

Locatie

Kumulus west 89 Herbenusstraat 6211 RB Maastricht Netherlands

Beleid voor refunds

Geen restituties

Over dit evenement

  • 1 uur
  • eTicket voor mobiel

‘KETURUNAN’ bestaat uit een fotoreportage, documentaire en dansvoorstelling. Het multidisciplinaire kunstproject gaat over de Molukse / Indische cultuur, de veelbewogen en complexe gedeelde geschiedenis met Nederland en hoe de pijn van voorgaande generaties doorsijpelt naar het hier en nu.

Trots, schaamte, leed, eer, verwarring: welk gevoel overheerst wanneer je het over je afkomst hebt, als je wortels liggen in Indonesië of de Molukken en in Nederland?

“Aan de hand van persoonlijke verhalen en ervaringen van andere nakomelingen schept dit onderzoek verbinding en gemeenschap”, legt regisseur, danser en choreograaf Cheroney Pelupessy uit.

Molukkers en Indonesiërs eren traditiegetrouw hun voorouders. Daarmee leggen ze niet alleen een directe verbinding met het verleden, het speelt ook een belangrijke rol bij het vormen van hun eigen identiteit.

Cheroney: “We gaan de confrontatie aan met de pijnlijke, maar rijke geschiedenis die we met ons meedragen en brengen dat tot uiting in verschillende kunstvormen. Als eerbetoon aan al onze voorouders.”

“Kalo bukan skarang kapan lai, kalo bukan katong la sapa lai?”

– Het is nu of nooit, als wij het niet doen wie gaat het dan doen?

- Deuren voor de foyer gaan een uur voor aanvang open

Over de organisator

Georganiseerd door
ART& - Cheroney Pelupessy