IT Innovatie in de agriculturele sector

Venster Acties

IT Innovatie in de agriculturele sector

Ontdek hoe IT-innovatie de landbouwsector herdefinieert. Leer van Agrico's CEO en ervaar de kracht van Mendix in deze dynamische roundtable.

Door Incentro en Mendix

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 27 jun. 2023 14:00 - 16:30 CEST

Locatie

Incentro Utrecht (Papendorp) 20 Van Deventerlaan 3528 AE Utrecht Netherlands

Agenda

2:00 PM - 2:30 PM

Inloop en koffie

2:30 PM - 2:45 PM

Welkom en introductie

2:45 PM - 3:30 PM

IT innovatie bij Agrico

Mark Zuidhof, CEO bij Agrico

3:30 PM - 4:15 PM

Mendix in de agriculturele sector

Kay Lankheet, Managing Director Low-Code bij Incentro

4:15 PM - 4:30 PM

Key take-aways en afronding

4:30 PM

Borrel en netwerken

Over dit evenement

  • 2 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

Programma: agri IT schiet tekort

De agriculturele sector is van oorsprong een traditionele sector als het op IT aankomt. Er wordt nog bovengemiddeld veel gebeld, gemaild en de IT ondersteuning schiet tekort.

Dit terwijl de sector enorm aan het veranderen is: de politiek drukt een stevige stempel als gevolg van het stikstofbeleid maar ook wet- en regelgeving verandert continu. De noodzaak om steeds meer data te gaan vastleggen groeit en de grote supermarktketens dicteren de kaders in toenemende mate.

Los van de veranderende markt is de sector een vreemde eend in de bijt als het gaat om IT en informatievoorziening. Ten eerste omdat vers een houdbaarheidsdatum heeft, waardoor andere voorraadregels en processen gelden. Ten tweede omdat de marges op producten sterk variëren van seizoen tot seizoen. En tot slot omdat het samenbrengen van vraag en aanbod vanwege de lange tijd van zaad tot gewas een erg delicaat proces is. Best of breed solutions in de markt schieten vaak tekort op deze bijzonderheden. Daar is een andere aanpak voor nodig.

Sprekers

In deze roundtable spreekt Mark Zuidhof, CEO van Agrico, over hoe Agrico haar IT landschap heeft geïnnoveerd. In zijn totaliteit een traject van meerdere jaren dat zeker niet zonder slag of stoot verliep maar met een heel mooi resultaat.

Daarna licht Kay Lankheet, Managing Director bij Incentro, de kracht van Mendix toe in het licht van de agriculturele sector: hoe draagt het platform bij aan de bovengenoemde ontwikkelingen? Welke use cases zijn goede voorbeelden en hoe kan iedere agriculturele organisatie eenvoudig starten?

Event locatie

Incentro Business Acceleration, Van Deventerlaan 20, Utrecht

Bij aankomst aanbellen bij Business Acceleration en parkeren op het parkeerterrein. Bij binnenkomst met de lift of trap naar de 1e verdieping genaamd het Experience Center.

Over de organisator

Georganiseerd door
Incentro en Mendix