Gratis

Het Rugby Congres

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

KNVB Campus

56 Woudenbergseweg

3707 HX Zeist

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ticket Informatie

We hopen je op zaterdag 12 januari 2019 te treffen op de KNVB Campus in Zeist. Hieronder meer informatie over het congres. De komende weken zullen we steeds meer van het porgramma bekend gaan maken.

Rugby Congres 2019

'Transitie in de Sport'

Is jouw club klaar voor de komst?
Doelgroep: Bestuurders, Trainers/Coaches en Scheidsrechters

Inhoud
Op zaterdag 12 januari 2019 organiseert Rugby Nederland het eerste Rugby Congres met als thema, "Transitie in de Sport'.
Het congres is voor bestuurders, trainer/coaches, en scheidsrechters om met elkaar te spreken, na te denken en kennis op te doen over de ontwikkelingen binnen de sport

Is jouw club klaar voor de toekomst?


Laat je inspireren, haal nieuwe kennis en ontmoet collega's!
Pleniar deel
In het plenaire gedeelte komen Erik Gerritsen (directeur KNHB) en José Gorrotxategui (Rugby Europe) aan het woord over de transitie in de sport en wat dat ook betekent voor de rugbywereld.
Erik Gerritsen is als directeur van de hockeybond in verschillende werkgroepen van de NOCNSF betrokken bij de transitie binnen de sport en de ontwikkeling van beleid.
José Gorrotxategui is vanuit Rugby Europe een inspiratiebron voor velen om te zorgen dat de sport groeit en zich ontwikkeld.
Naast het participatie programma is hij ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de het sportaanbod en veranderingen op het gebied van governance
Het programma staat onder leiding van Huibert Brands van de NOCNSF.

Programma
In totaal zijn er drie workshoprondes van 60 minuten.
Je kunt uit verschillende workshops kiezen op het gebied van Training en Coaching, Besturen en Scheidsrechterzaken.
De rode draad is de transitie in de sport en de ontwikkeling binnen de sport die zorgen voor verandering.

De komende periode wordt het hele programma bekend gemaakt en eind december zullen de deelnemers de mogelijkheid krijgen om zich in te schrijven voor de workshops. Hierbij een aantal workshops om een idee te geven van de inhoud van het Congres.

Magic Academy
De Magic Academy support de ontwikkeling van individu en teams door anders te kijken naar coaching en begeleiding en jezelf uit te dagen om te ontwikkelen. John Fletcher en Russel Earnshaw zijn lange tijd coaches geweest van de RFU en hebben Cards ontwikkeld. Doel is om creativiteit te ontwikkelen en te stimuleren door een andere manier van coaching en begeleiding. John Fletcher zal naar Nederland komen om trainer/coaches en scheidsrechters mee te nemen in deze methodiek.

4 inzichten voor bestuurders
Als bestuurder van een sportvereniging heb je allerlei ambities. Zo wil je bijvoorbeeld een bepaald prestatieniveau behalen of een milieubewuste vereniging zijn. Je werkt hard om dit voor elkaar te krijgen, maar onderweg kom je dilemma’s tegen die je uit koers kunnen brengen. Om jou als bestuurder hierin te ondersteunen zijn de 4 inzichten ontwikkeld. Deze inzichten dienen als geheugensteun om jou als bestuurder te laten groeien in jouw rol.

Athletic Skills Model (ASM)
Het Athletic Skills Model is een andere manier van denken over bewegen voor de top- & breedtesport, het bewegingsonderwijs en de gezondheidszorg. De optimale ontwikkeling vindt plaats als alle partijen vanuit eenzelfde, gefundeerde visie werken. Het ASM is onderbouwd door wetenschap en praktijk, waarbij spel en plezier gekoppeld zijn aan motorisch leren, met aandacht voor gezondheid, welzijn en prestatie. Rene Wormhoudt is één van de grondleggers van dit model en zal trainers/coaches en bestuurders meenemen in twee aparte workshoprondes. Voor bestuurders zal de focus liggen op de ontwikkeling en inrichting van de vereniging en voor trainers/coaches op de toepassing van het model in de ontwikkeling van de sporters.

4 inzichten voor de moderne scheidsrechter
In een snel veranderende samenleving zien we dat de scheidsrechter sterker onder druk staat. Door de individualisering zijn mensen gewend en getraind om voor zichzelf op te komen. Dat uit zich ook in de toegenomen mondigheid van de sporter, die botst met de rol van de scheidsrechter. Hoe kun je als scheidsrechter omgaan met die mondigheid? Sean Mallon zal de scheidsrechters meenemen in de deze 4 inzichten
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

KNVB Campus

56 Woudenbergseweg

3707 HX Zeist

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen