€ 23,60

Hadewych doet de dames - try-out voorstelling

Hadewych Minis begeleid door het Matangi Quartet.
16+

Evenementdetails

Artiesten
Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Cultuurkoepel Heiloo

Kennemerstraatweg 464

1851NG Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Hadewych Minis begeleid door het Matangi Quartet.

Over dit evenement

In de afgelopen 75 jaar bereisden zo’n slordige 250 Nederlandse zangeressen, van Anouk tot Zangeres Zonder Naam, de vaderlandse podia. Bij elkaar opgeteld waren zij goed voor ca. 12.500 liedjes die er toe deden en doen. Samen met het Matangi Quartet speurt Hadewych Minis in deze berg muziek naar de liedjes die haar raken, die tijdsbeelden markeerden, naar vergeten liedjes die we allemaal kunnen meezingen en naar de pareltjes die niets aan zeggingskracht hebben ingeboet.

In ‘Hadewych Doet De Dames’ maken we kennis met het meest interessante deel van het creatieve proces, namelijk ‘the making of’. Stoeien met vage ideeën, de ‘do’s and don’ts’, de ‘kwestie van smaak’, de ‘kill your darlings’ en aan het einde hopelijk de ‘zucht van verlichting’. Een heerlijke zoektocht naar de ideale liedjes voor haar nieuwe programma.

Hadewych Minis

Volgens de Volkskrant: een krachtige en veelzijdige performer. Iemand die zó goed kan zingen en bewegen en zó goed gebruik maakt van haar diepe, ver dragende stem. In 1999 studeerde Hadewych af aan de Toneelacademie in Maastricht, waarna ze vertrok naar New York om daar method acting te studeren. Ze speelde o.a. in de films Loft, Moordwijven, Nachtrit en Phileine Zegt Sorry en in diverse tv producties zoals Baantjer, Koppensnellers, Het Geluk Van Nederland, Spoorloos Verdwenen, Grijpstra & de Gier en Oud Geld. Daarnaast trad Hadewich regelmatig op in theaters met o.a. Scènes uit een Huwelijk, Fort Europa, Richard III, Minis en de Gelukkige Huisvrouw. Als dirigente trad zij op in het programma Maestro en ze mocht zich winnares noemen van het twaalfde seizoen van Wie is de Mol.

Ze speelde de rol van prinses Máxima in de VPRO-dramaserie De Kroon die in 2006 een Gouden Kalf ontving voor beste tv-drama. In 2013 speelde ze een hoofdrol in de film Borgman van Alex van Warmerdam. Deze film werd genomineerd voor de Gouden Palm bij het Filmfestival van Cannes. Met haar rol in die film won Hadewych de Gouden Kalf voor beste actrice. De Duitse film Toni Erdmann (2016) van Maren Ade waarin Hadewych speelde, werd genomineerd voor een Gouden Palm én een Oscar voor beste buitenlandse film. De Netflix-serie Tokyo Trial (2016), waarin Minis de Duitse pianiste Eta Schneider speelde, werd genomineerd voor een International Emmy Award. In 2014 speelde ze de rol van Rachel Hazes in de film "Bloed, Zweet en Tranen" van Diederick Koopal. Hiervoor ontving zij haar tweede Gouden Kalf.

Naast het acteren heeft Hadewych Minis ook een zangcarrière. Sinds 2000 speelt ze basgitaar. Ze trad samen met Mike Boddé in heel Nederland op met de muziekvoorstelling Gelukkig met Hadewych en Mike. In de zomer van 2011 speelde zij samen met Jan van Eerd op de Parade de muziekvoorstelling Hade Part One. Op 12 april 2013 kwam haar album “Hadewych Minis” uit, waarmee ze op tournee door Nederland ging. In 2014 bracht ze haar tweede zelfgeschreven album "The Truth And Nothing But The Truth" uit. Tot en met mei 2019 staat ze in de theaters met de voorstelling “Minis Plus” waarin ze al haar kanten en kunnen laat samenvallen. Van cabaret tot flamenco, van moederschap tot midlifecrisis.

Matangi Quartet

Het Matangi Quartet werd opgericht in 1999 tijdens de studie van de jonge musici aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Rotterdams Conservatorium. In 2003 voltooide Matangi de tweejarige voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder leiding van Stefan Metz (cellist Orlando Kwartet). Bij deze academie kreeg het Matangi Quartet les van wereld-beroemde musici waaronder de leden van het Amadeus Kwartet. Verder werd het kwartet enkele jaren intensief begeleid door Henk Guittart (altviolist Schönberg Kwartet). Inmiddels is het Matangi Quartet uitgegroeid tot een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten. Het kwartet speelde op festivals waaronder het Delft Chamber Music Festival, het Grachtenfestival, het Festival van Aix-en-Provence, het Schleswig-Holstein Musik Festival, Festival van Carthage in Tunesië, de World Expo 2010 in Shanghai, het International Conservatoire Festival in St Petersburg, North Sea Jazz en het Bevrijdingsfestival Utrecht. Matangi neemt regelmatig deel aan avontuurlijke crossover-projecten en trad onder meer op met cabaretiers Herman van Veen en Youp van ’t Hek, bandoneon-speler Carel Kraayenhof, jazztrompettist Eric Vloeimans, jazzpianist Michiel Braam, DJ Kypski, jazzvocalisten Mathilde Santing en Renske Taminiau, singer songwriters Lori Lieberman en Tom McRae. De musici spelen alle vier een instrument van Nederlandse makelij.

Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Cultuurkoepel Heiloo

Kennemerstraatweg 464

1851NG Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen