€ 249,99 – € 349,99

Funding bootcamp: Need some cash? | a hands-on bootcamp by EYnovation

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Co.Station Gent

1 Oktrooiplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

NEED SOME CASH?

Join our bootcamp and walk out with a killer financial & business plan!

  • 09 november – 05 december @Co.Station Gent, Oktrooiplein 1, 9000 Gent
  • Inschrijvingsprijs: 249,99 EUR incl. BTW voor het standaard bootcamp ticket en 349,99 EUR incl. BTW voor het bootcamp ticket XL.
  • Het bootcamp ticket XL bevat 6u extra persoonlijke begeleiding van EY managers!
  • Dit bootcamp verloopt in samenwerking met FINMIX (www.finmix.be)
Zit uw start- of scale-up in een expansiefase, maar verloopt de zoektocht naar financiering niet van een leien dakje? Deze “Funding bootcamp” biedt de oplossing! Tijdens deze bootcamp spit EY uw financieel- en businessplan van A tot Z uit en wordt uw start- of scale-up klaargestoomd voor een financieringspitch. De beste pitch krijgt een EYnovation waardebon van 5.000,00 EUR. Na dit bootcamp-traject heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan het FINMIX experten panel.**

Hoe aanmelden voor dit bootcamp?

  1. Dien een eerste versie van uw financieel- en businessplan vóór 25/10/2017 in via een mailtje naar eynovation@be.ey.com. Dit plan hoeft niet af te zijn. Het bootcamp-traject zal u hierbij helpen.
  2. Uw ingediend plan wordt door EY en FINMIX gescreend.
  3. Maximum 5 kandidaten worden geselecteerd en krijgen een persoonlijke mentor toegewezen.
  4. De winnende kandidaten worden verwittigd en kunnen deelnemen aan het bootcamp.
  5. De deelnemers betalen op dat moment het inschrijvingsgeld van 249,99/349,99 EUR (incl. BTW).


PROGRAMMA (Houd deze data alvast vrij!)

Woensdag 25/10/2017: Screening van deelnemers (EY en FINMIX)

Maximum 5 start- of scale-ups worden op deze dag geselecteerd voor het bootcamp en krijgen de kans om hun financieel- en businessplan te verbeteren. De screening van het plan en bijhorende financieringsbehoefte zal gebeuren door EY en FINMIX. Vanaf de start van het bootcamp krijgt u een persoonlijke mentor toegewezen die u te allen tijde zal bijstaan voor al uw vragen.


Donderdag 09/11/2017: Kick-offsessie: Financiële doorlichting door een EY-Expertenpanel

Om de onderhandelingen te kunnen opstarten met een kapitaalverschaffer zijn twee zaken onontbeerlijk: een goed onderbouwd financieel- en businessplan afleveren en dit helder kunnen pitchen. Tijdens deze kick-off sessie worden uw pitching-skills alsook uw bestaand financieel- en businessplan op de proef gesteld door een EY experten panel. Hierbij krijgt u de mogelijkheid om uw businessidee voor te stellen en uw financieringsbehoefte in kaart te brengen. Het panel zal uw plan beoordelen en de sterktes en zwaktes van het plan naar boven halen. De afsluiting zal door het core team van FINMIX gebeuren. Zij zullen zorgen voor een toelichting over hoe de kijk is van zo’n FINMIX experten panel op uw plan. We starten om 15u en sluiten af met een netwerking receptie, zoals het een echte kick-off betaamt!


Dinsdag 14/11/2017: Workshop: Optimaliseren financieel + business plan

Aan de hand van de screening van uw financieel- en businessplan tijdens de kick-off sessie wordt uw plan op maat bekeken en geoptimaliseerd. Tijdens deze workshop zal uw plan van A tot Z uitgespit worden en wordt er gewerkt aan cashplanning om uw geldstromen helder in kaart te brengen en te beheren. Tevens worden juridische tips & tricks meegegeven in het kader van uw onderhandeling met externe investeerders of aandeelhouders. Deze workshop duurt van 13u tot 16u voor het standaard bootcamp ticket en van 13u tot 19u30 voor het bootcamp ticket XL.


Woensdag 22/11/2017: Workshop Pitch coaching

Een goed onderbouwd financieel- en businessplan is belangrijk, maar de manier waarop het businessidee wordt gepitcht zal de doorslag geven bij het slagen van de onderhandelingen met een kapitaalverschaffer. Tijdens deze workshop wordt u klaargestoomd om uw businessidee voor te stellen in een kort tijdsbestek. Er wordt geoefend en geëxperimenteerd met de basisonderdelen van een gestructureerde pitch en iedereen krijgt 1 op 1 coaching waarin uw pitch persoonlijk gereviseerd wordt. Het is een interactieve workshop waarbij de pitch tot in de puntjes uitgewerkt wordt. Dit loopt van 13u tot 16u, met een sessie van pitch-coach Frank Smallegange (www.franksmallegange.nl).

Voor de deelnemers met het bootcamp ticket XL wordt nog extra coaching van 16u-18u voorzien.


Vrijdag 5/12/2017: Final count down: Beste pitch krijgt EYnovation waarde bon van 5.000,00 EUR!

D-day is aangebroken! Het geoptimaliseerd en uitgewerkt financieel- en businessplan alsook de aangeleerde pitchtechnieken worden hier op de proef gesteld. Tijdens deze final pitch krijgt u een tweede kans om uw businessidee in 20 minuten te pitchen voor een EY experten panel. De beste pitch krijgt een EYnovation waardebon van 5.000,00 EUR. Tevens krijgt u de mogelijkheid om in te schrijven voor een FINMIX experten panel, zodat uw financieringsbehoefte kan worden afgetoetst met de belangrijkste overheids- en private financieringspartners. De start van deze sessie is 15u. Afsluiten doen we met een drink.**Het “Need some Cash?” bootcamp wordt georganiseerd in samenwerking met FINMIX, een project van het Agentschap Innoveren & Ondernemen waarbij u advies krijgt over de meest aangewezen financieringsmix op maat. EY zorgt ervoor dat u een degelijk financieel- en businessplan kan voorleggen en brengt uw financieringsbehoefte duidelijk in kaart. FINMIX zorgt voor de optimale financieringsmix op maat, geadviseerd door een FINMIX experten panel. In dit panel zetelen vertegenwoordigers van banken, overheids- en private risicokapitaal-verschaffers, BAN Vlaanderen, de crowdfundingplatformen, de Innovatiecentra en de bedrijvenorganisaties Unizo en Voka. Een unieke kans om uw businessidee te delen en uw financieringsbehoefte af te toetsten!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Co.Station Gent

1 Oktrooiplein

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen