€ 6,50 – € 7,50

Felix & Sofie // De menselijke geest voorbij

Venster Acties en details

Vanaf € 6,50

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Perdu

Kloveniersburgwal 86

1012 CZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Wat als de menselijke geest verbeterd kon worden? Dat je alles altijd kan onthouden en sneller kon redeneren?

Over dit evenement

Wat als de menselijke geest verbeterd kon worden? Dat je alles altijd kan onthouden en sneller kon redeneren? Wat als de menselijke geest helemaal niet meer in een lichaam van vlees en bloed hoeft te bestaan?

Nu iedereen een smartphone heeft, kunnen we een groot deel van ons mentale functioneren toevertrouwen aan een machine. We besteden ons geheugen uit aan een digitale agenda, Wikipedia stelt alle boekenkennis ter wereld beschikbaar en we motiveren onszelf met een stappenteller-app.

Tegelijkertijd zijn we ons maar al te bewust van de invloed die deze technologie op ons mentale functioneren heeft. Onze aandachtsspanne neemt af, valse informatie krijgt evenveel ruimte als gedegen wetenschap en de prestatiedruk neemt almaar toe.

Kortom: er is een tweedeling tussen het optimaliseren van de fysiologische processen in het brein en onze ervaring van zelfsturing in ons denken.

In de komende editie van Felix & Sofie gaan op zoek naar de oorsprong van ze dichotomie en zetten we de psychobiologie centraal. We onderzoeken de evolutie van de menselijke geest volgens de empirische wetenschap en zoeken de scherpe randjes op. Ook vragen we ons af: Als de menselijke psyche in kaart te brengen is, kunnen we dan ook iets zeggen over haar toekomst?

TICKETS

In de eerste editie van een nieuw seizoen Felix & Sofie kruipen we uit onze grot waarin slechts de schimmen op schermen de ware wereld vormden en organiseren we weer een event met echte mensen. Je kunt dus kaartjes kopen, maar let wel op! Je krijgt alleen toegang met de corona check app of met een negatief testbewijs.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Perdu

Kloveniersburgwal 86

1012 CZ Amsterdam

Netherlands

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Organisator Felix & Sofie

Organisator van Felix & Sofie // De menselijke geest voorbij

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen