Niet beschikbaar

FabLearn Onderwijsconferentie - MakerEducation.nl

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Klokgebouw Cultuurhallen

Klokgebouw 50

5617 AB Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Dit evenement is uitverkocht.

Van 28-30 september organiseert MakerEducation.nl de FabLearn Conference en Eindhoven Maker Faire 2018. Deze dagen geven we het beste uit het maakonderwijs en de Nederlandse maker movement een podium. Want maken, creativiteit en nieuwe technologie verdienen een permanente plek in het onderwijs!

Bekijk hier het volledige programma!

Vrijdag 28 september FabLearn onderwijsconferentie
Het festival wordt op vrijdag 28 september afgetrapt met de eerste Nederlandse FabLearn-conferentie. Het evenement nodigt mensen uit onderwijs, beleid en wetenschap uit om kennis te maken met maakonderwijs en ervaringen uit te wisselen.

Het evenement inspireert, ondersteunt, verbindt en presenteert best practices. Het wordt georganiseerd door en voor een brede doelgroep; van leerlingen en studenten tot docenten en schoolleiders, van onderzoekers tot bibliotheekprofessionals en bedrijfsleven. Met alle activiteiten willen we makerschap legitimeren en geven we nieuwe waardering aan vakmanschap en ambacht, verrijkt met nieuwe technologieën. Tijdens het landelijke maakfestival laten we de ontwikkeling van jonge maker tot professional zien: van het ontwerpen en in elkaar knutselen van je eerste robot tot het ontwerp van een nieuwe zorgrobot.

Kom naar FabLearn
Wil je geïnspireerd worden door de mogelijkheden van maken, creativiteit en technologie in het onderwijs en tegelijkertijd zelf praktisch aan de slag? Dan mag je dit evenement niet missen!

Je ticket geeft ook toegang tot de Eindhoven Maker Faire op zaterdag en zondag!

Een greep uit het programma:

Zelf hands-on aan de slag op de faire
Op de faire zijn verschillende aanbieders aanwezig met interactieve workshops voor formeel en informeel leren. Programmeer bijvoorbeeld een ontwerp op de borduurmachine, leer 3D-printen met papier-maché of ontdek de nieuwste technologieën zoals Virtual Reality en digitale fabricage.

Internationale sprekers & visie uit de praktijk
Laat je inspireren door de mogelijkheden van maakonderwijs door keynotes van Rolf Hut, onze Nederlandse MacGyver, Sylvia Martinez, auteur van de maakbijbel 'Invent to Learn', en Paulo Blikstein, oprichter van het internationale FabLearn-netwerk.

Direct in de klas te implementeren
Tijdens de masterclasses doe je ervaring op en werk je aan manieren om maakonderwijs direct in de klas te implementeren. Leer bijvoorbeeld de principes van ontwerpend en onderzoekend leren tijdens de NEMO Maakkunde masterclass, doe mee aan het programma van 3D-kanjers en Ultimaker om 3D ontwerpen en -printen een plek in de klas te geven, ga aan de slag met creatief programmeren, of ontdek met Lego Education hoe je een maakbare wereld helpt scheppen.

Datum en tijd

Locatie

Klokgebouw Cultuurhallen

Klokgebouw 50

5617 AB Eindhoven

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen