Cristina Branco

’s Wereld meest invloedrijke vertolker van de fado.
16+

Evenementdetails

Artiesten

Artiesten

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Cultuurkoepel Heiloo

Kennemerstraatweg 464

1851NG Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
’s Wereld meest invloedrijke vertolker van de fado

Over dit evenement

Bij haar Europese tournee doet Cristina Branco, de mooiste stem van Portugal en de beste fadista van haar generatie, gelukkig ook Nederland aan. De Cultuurkoepel is heel blij dat het gelukt is haar voor een prachtig concert naar Heiloo te halen.

Als Cristina Branco zingt, breken de pantsers. Branco biedt méér dan hoop voor de fado. Ze verpersoonlijkt zijn vernieuwing. "Fado, dat is nostalgie, de stem van de ziel. Maar het is ook blijheid, de vreugde om het leven, luchtigheid en vrolijkheid. Ik neem risico's [...] als fado niet mag evolueren, zal de fado sterven". Het is onmiskenbaar dat Cristina Branco een eigen stijl heeft ontwikkeld, met als voornaamste bestanddelen: een traditionele groep; een tegelijk lichte, warme en doorleefde stem; een mengeling van traditionele fado's en eigen thema's en volksliedjes met teksten van de beste Portugese dichters. Als dit de nieuwe fado is dan wacht de Portugese blues nog een stralende revival.

De fado is de spiegel van de ziel van Cristina Branco. Cristina wordt in haar muziek gesteund door een indrukwekkende verzameling tekstschrijvers en tijdloze dichters, en natuurlijk haar getalenteerde musici, die ieder concert tot een waar spektakel maken.

Cristina speelde gedurende haar tournees al meer dan honderden concerten over de hele wereld. Altijd op het scherpst van de snede koppelt ze raffinement aan traditie en vernieuwing van haar genre. Vorig jaar verscheen haar nieuwe 10e album ‘BRANCO’. Cristina laat met dit album wederom horen met de tijd mee te gaan. Voor ‘BRANCO’ werkte ze samen met jonge songwriters uit de Portugese indie-scene en met gevestigde namen als Sérgio Godinho. Zoals we van Cristina gewend zijn, zocht ze de vrijheid in muziek, maar wel met de diepgang van de fado. Maar hoe mooi haar platen ook zijn, live komen fado en het pure, nostalgische saudade-gevoel het best tot hun recht.

Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Cultuurkoepel Heiloo

Kennemerstraatweg 464

1851NG Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen