Connaught Brass

Venster Acties

Connaught Brass

A “thrilling young ensemble at the start of what is sure to be a major international career”

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Posthoornkerk 124-126 Haarlemmerstraat 1013 EX Amsterdam Netherlands

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

Jazzy herfstavond met Connaught Brass

Funky en jazzy, lichtvoetig en virtuoos: maak kennis met het jonge, veelbelovende ensemble Connaught Brass! De vijf opkomende talenten uit Londen maken op 9 oktober hun debuut in Amsterdam. Ferrandou Music organiseert dit concert in de Posthoornkerk.

“Their sounds were multi-dimensional; they had depth, height and volume that was so flexible, and layers and textures which blended freely.”

“The rhythms flowed and melodies passed; they were an ensemble who manipulated the notes while creating the ambiance.”

De koperblazers wonnen in 2019 de eerste prijs in de Philip Jones International Brass Ensemble Competition en stonden in 2020 in de startblokken voor een Europese tour, die wegens corona werd uitgesteld. Nu is het eindelijk zover en kan ook Nederland kennismaken met dit spannende jonge ensemble, dat welhaast zeker een grote internationale carrière zal maken.

Programma

Het programma is breed en veelzijdig: van werken van Mogens Andresen’s traditionele Norwegian Dances via Ewald, Florence Price, Clara Schumann, Stravinsky naar de jazzy Threepenny Opera van Kurt Weill.

Plaats en tijd

Zondag 9 oktober, 20.00 uur, Posthoornkerk Amsterdam (vlakbij het centraal station).

Tickets

Kaartjes zijn te koop via deze website, of bij de entree voor €20,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €10,-. In de pauze is er een gratis consumptie.

Over Connaught Brass

De vijf koperblazers van Connaught Brass rondden hun opleiding op het hoogst mogelijke niveau af aan de Royal Academy of Music. Ze speelden onder meer in het European Union Youth Orchestra en de nationale jeugdorkesten van Groot-Brittannië, Schotland en Wales. Het ensemble bestaat uit Aaron Akugbo en Harry Plant (trompet), Robyn Blair (hoorn), Christopher Brewster (trombone) en Aled Meredith-Barrett (tuba).

Over Ferrandou Music

Ferrandou Music organiseert als liefdadigheidsinstelling concerten voor jonge talentvolle musici en ensembles. De foundation biedt musici de kans zich te presenteren in meerdere landen, als springplank naar een internationale carrière.

Meer informatie

Op de dag van het concert, 9 oktober, is Connaught Brass te beluisteren op NPO radio 4 om 10.00 uur bij Spiegelzaal met Hans van den Boom.

Wilt u meer weten over Connaught Brass of over het concert in Amsterdam? Neem dan contact op via music@ferrandou.org

Of kijk op www.ferrandou.org

€ 10 – € 20