Burgercollectieven en overheid: Genoeg geëxperimenteerd?!

Venster Acties

Burgercollectieven en overheid: Genoeg geëxperimenteerd?!

Een dag die burgercollectieven en overheid samenbrengt door middel van inspirerende verhalen, presentaties en dialogen.

Door Research team Social Enterprise & Institutions for Collective Action

Waar en wanneer

Datum en tijd

vr. 16 jun. 2023 11:30 - 18:30 CEST

Locatie

Park Theater Eindhoven 50 Elzentlaan 5615 CN Eindhoven Netherlands

Agenda

Algemene agenda
Programma agenda

11:30 AM - 12:30 PM

Walk-in gasten

11:45 AM - 12:30 PM

Optionele lunch

12:30 PM - 12:45 PM

Welkomstpresentatie

12:45 PM - 1:30 PM

Keynote

1:30 PM - 2:30 PM

Eerste programma sessies

2:30 PM - 3:00 PM

Pauze

3:00 PM - 4:00 PM

Tweede programma sessies

4:00 PM - 5:00 PM

Panel en discussie

5:00 PM - 6:30 PM

Netwerkborrel

Over dit evenement

  • 7 uren
  • eTicket voor mobiel

Burgers krijgen van lokale overheden wel vaker de ruimte om met hun collectief (in energie, zorg, voeding, wonen…) te experimenteren en uit te zoeken wat mogelijk is. Inmiddels zijn er in Nederland al zoveel burgercollectieven in zowat alle sectoren, dat we ons kunnen afvragen: is er niet al genoeg geëxperimenteerd? Is het niet tijd dat al dat experimenteren ook eens gaat leiden tot het aanvaarden van deze andere manier van organiseren? Is het geen tijd om de rol die burgers daar vrijwillig in opnemen ook te gaan erkennen als waardevol voor de hele samenleving?

Tijdens de CollectieveKracht-Meeting met als thema ‘’Burgercollectieven en overheid: Genoeg geëxperimenteerd?!’’ gaan we hier dieper op in, en zwengelen we de dialoog tussen alle betrokken stakeholders verder aan door het uitwisselen van ervaringen, verhalen, inzichten uit praktijk en wetenschap en hierover met elkaar in gesprek te gaan.

Het evenement begint met een warm welkom door Lukas Held van CollectieveKracht en Jacques Giesbertz van Europe Direct Eindhoven. Hierop volgt een keynote van Godfried Engbersen en tien sessies met elk hun eigen thema's en sprekers. Het evenement wordt afgesloten met een panel en netwerkborrel.

Welkomstconsumpties en consumpties tijdens de netwerkborrel zijn voorzien, de optionele lunch kost €14,50 en moet zelf betaald worden. Mocht je jezelf willen aanmelden voor de optionele lunch, laat het ons weten door een mail te sturen naar collectievekracht@rsm.nl

Over de organisator