€ 16,09

Clous van Mechelen zingt Tol Hansse - Big city, you're so pretty

Theaterprogramma.
16+

Evenementdetails

Artiesten

Artiesten

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Cultuurkoepel Heiloo

Kennemerstraatweg 464

1851NG Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Een theaterprogramma met liedjes van Tol Hansse, gebracht door Clous van Mechelen, de componist van de teksten van Tol Hansse en producer va

Over dit evenement

Een theaterprogramma met liedjes van Tol Hansse, gebracht door Clous van Mechelen, de componist van de teksten van Tol Hansse en producer van vier langspeelplaten. Hij maakte samen met Tol een CD met Big City als de grote hit, maar ook Achter de Rododendron en Zes Planken scoorden hoog.

Clous en Tol kwamen elkaar tegen op het conservatorium, Tol speelde trompet en Clous clarinet. Met de hakken over de sloot slaagden beide mannen en begonnen samen een Rockband “The Sharks” waarmee ze maanden lang in Frankrijk en Duitsland tourden. Nachtclubs in Amsterdam volgden en daarna was het ieder voor zich.

Vele jaren later zocht Tol een componist voor zijn teksten en dacht gelukkig aan Clous die juist met “De Butlers” een hit had gescoord: De chinees doet veel meer met vlees en een merkwaardige bekendheid werd als Jantje Vos de pianostemmer in de VPRO series van Wim T. Schippers en alle liedjes van Sjef van Oekel schreef. Willem van Kooten (Joost den Draaijer) vond de demo’s die Clous en Tol maakten apart genoeg voor de eerste LP met natuurlijk daarop Big City. De songs van Tol Hansse worden nog een keer in de Koepel ten gehore gebracht met anekdotes over het vak en wat saxofoon voor de variatie!

Zang, piano/keyboard, accordeon en saxofoon Clous van Mechelen

Bas en gitaar Nol van Bennekom

Regie Evert de Vries

Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Cultuurkoepel Heiloo

Kennemerstraatweg 464

1851NG Heiloo

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen