Artisan Summer School: Journée Raffinée

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Bureau/Cuisine

151 Brusselsesteenweg

9090 Melle

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Op 26 en 28 augustus wordt Bureau/Cuisine omgetoverd tot een echte Artisan Summer School: het mekka van culinaire ambacht!

Over dit evenement

Journée Raffinée

Geraffineerd, zoals Céline, is ook eerste dag van onze Artisan Summer School. Kaasmaakster Leen leert je de basisprincipes van kaasmaken. Theesommelier Valérie trakteert je op een verfijnde high tea waarin foodpairing met thee, eetbare bloemen en kruiden centraal staan. Sarah sluit de dag af met creatieve workshop rond no waste en groenten.

Van wei tot wrongel, de basis van kaas met Leen!

De basis van kaas begint bij gras en hooi en dit is meteen het vertrekpunt van het inspirerende kaasatelier van Leen. Ze ging in binnen – en buitenland aan de slag bij ervaren kaasmakers en woonde zelf op een Oostenrijkse Alp om er de beste kaas te maken. Ze neemt ons mee naar de basis van het kaasmaken. Ze laat ons letterlijk proeven van echte melk en legt stap ons voor stap het boeiend procedé van kaasmaken uit. Van wei tot wrongel, het komt allemaal aan bod. Afsluiten doet ze met het maken van een echte kaas.

Valérie inspireert met thee, eetbare bloemen en kruiden

Dat thee meer is dan een druipend zakje in een mok leer je tijdens een geanimeerde afternoon tea. Theesommelier Valérie laat je met alle zintuigen genieten van thee, bloemen en kruiden. Ze voorziet een huisgemaakt 5 gangenmenu - van aperitief, hartig tot zoet- met bijpassende koude en warme originethee's en huismélanges. Ook het verhaal is voor Valérie belangrijk. Hoe je zelf een lekkere kop thee zet of hoe bloemen natuurlijk kunnen zoeten in thee en gelei kom je allemaal te weten in dit outstandig theekransje.

Van loof tot wortel met Sarah.

Na uitgebreid tafelen is het tijd voor actie. Koken met Sarah is altijd een ervaring. Zij sluit de Artisan Summer School af met een echte doe workshop. Ze selecteert voor jou een uitgelezen aanbod van seizoensgroenten en gaat er creatief mee aan de slag. Verwacht geen klassieke bereidingen. Sarah laat letterlijk geen brokje of schilletje over en inspireert om letterlijk alles van de groente – van het loof tot de wortel- creatief te verwerken. Na deze workshop kent het maken van originele tapenades, verrassende groentecrackers en frisse kruidenolieën geen geheimen meer.

Prijs : 145 euro (exclusief BTW)

Straffe koffie, sterk water en 5 –gangen menu "high tea" en een gezellige afsluitende apero in een authentieke setting zijn in deze prijs inbegrepen.

Wat krijg je mee naar huis?

Wij laten je niet met lege handen huiswaarts gaan. Een rijkelijk gevulde goodiebag met daarin een huisbereide kaas jouw eigen groentencreaties mag je mee huiswaarts nemen.

Praktisch?

De Journée Raffinée start om 9u30 en het einde wordt voorzien rond 18u.

Bureau/Cuisine heeft een ruime parking voor de deur en is ook met het openbaar vervoer vlot bereikbaar.

*Combineer de Journée Pure met de Journée Raffinée voor 275€ (excl. BTW)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Bureau/Cuisine

151 Brusselsesteenweg

9090 Melle

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen