Gratis

Meerdere data

and& x DigiGirlz

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

M Museum

Leopold Vanderkelenstraat 28

3000 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

In recente onderzoeksresultaten kwam boven dat de helft van de Belgische meisjes en vrouwen beslissen om geen STEM-carrière uit te bouwen. Hoewel Belgische meisjes tot aan de leeftijd van 12 nog veel interesse hebben in alles wat met STEM te maken heeft, zien we dat ze deze interesse verloren hebben op hun 14. Geen enkel ander land in Europa heeft het zo moeilijk om interesse rond STEM te wekken bij meisjes.

DigiGirlz, een initiatief gelanceerd door Microsoft, nodigt meisjes tussen 7 en 12 uit om de mogelijkheden van technologie en innovatie op een leuke manier te ontdekken. Doorheen de dag zijn er drie momenten waarop workshops gegeven worden waarvoor je je kan registreren.

  • 10u – 12u

  • 12u30 – 14u30

  • 15u – 17u

Tijdens de workshops ontdekken de meisjes de wondere wereld van het programmeren via de Minecraft Adventurer tutorial. Ze krijgen 14 dagen challenges voorgeschoteld die ze kunnen oplossen door hun eerste regels code te schrijven. Daarna dagen we de meisjes uit om hun codeer en design skills te combineren in een LEGO MINDSTORM workshop waar ze hun eigen robot bouwen, of laten we hun creativiteit de vrije loop gaan met onze micro:bit workshop waarin ze hun eigen love meter of schaar-steen-papier spel kunnen coderen.

Gelieve enkel kinderen in te schrijven. Ouders kunnen met een veilig hart hun meisjes achterlaten en kunnen ondertussen genieten van één van de omliggende terrasjes of winkelstraten.

Schrijf je in voor één van de momenten tijdens het and& summit & festival in het M-Museum in Leuven!

Delen met vrienden

Locatie

M Museum

Leopold Vanderkelenstraat 28

3000 Leuven

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen