Gratis

Acceleration through crowdfunding - Make the crowd love your product | a ha...

Evenementgegevens

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

EY Antwerpen

54 Joe Englishstraat

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Vrienden die gaan
Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Ben je founder of medewerker in een start-up? Heb je een idee/concept dat je wilt valideren in de markt en wil je bovendien meer klantentractie genereren? Zoek je aanvullend kapitaal en overweeg je jouw eigen crowdfundingcampagne op te zetten? Meld je dan aan voor de selectieprocedure voor deze hands-on bootcamp waarin experts (EY, Douw&Koren en Angel.me) je volledig klaarstomen om je eigen campagne te starten!


“In 2016 is in België 29,9 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. In 2015 bleef de teller nog steken op 10,2 miljoen euro. Met deze groei van 194% is crowdfunding in België begonnen met een inhaalslag ten opzichte van buurlanden.”

– Douw&Koren

Programma

Deze bootcamp bestaat uit 5 workshops.

Maandag 11 september (14.30-17.30 @EY Antwerpen)

In deze kick-off sessie zullen EY experts een overzicht en toelichting geven omtrent verschillende financieringsmogelijkheden (subsidies, leningen, risicokapitaal, etc.) en de daaraan gekoppelde vereisten. Je krijgt hierdoor een inzicht in de optimale financieringsmix en de rol die crowdfunding hierin kan spelen.

Daarnaast wordt in deze sessie ingegaan op de fiscale en juridische aspecten die eigen zijn aan crowdfunding, alsook recente ontwikkelingen op dit vlak (o.a.tax shelter).

We sluiten deze sessie af met een vooruitblik op de praktische workshops waarin je aan de slag gaat met het uitwerken van je eigen crowdfundingcampagne.

Maandag 25 september (14.30-17.00 @EY Antwerpen)

Deze workshop bestaat uit een plenaire en interactieve sessie waar we dieper ingaan op crowdfunding als financierings-, maar ook als strategievorm.

In de plenaire sessie frist het crowdfunding adviesbureau Douw&Koren het concept crowdfunding even op:

 • Wat zijn de ontwikkelingen binnen de crowdfundingwereld?
 • Welke vormen van crowdfunding zijn er?
 • Wat zijn de do’s & don’ts?
 • Wat zijn de (on)mogelijkheden en welke projecten blijken meer geschikt voor deze vorm van financiering? Dit lichten we toe aan de hand van onder meer geslaagde en minder geslaagde praktijkvoorbeelden.

Daarna volgt een interactief gedeelte waarbij intensief gekeken wordt naar hetgeen nodig is voor een succesvolle crowdfunding campagne. Concreet gaat een Douw&Koren coach persoonlijk met jou aan de slag waarbij door middel van het crowdfunding canvas de fundamenten van jouw campagne bepaald worden.

Na deze sessie keer je huiswaarts met de opdracht jouw canvas tegen de volgende sessie (3 weken later) te finetunen en ben je volgende inzichten rijker:

 • De crowdfunding-vorm die past bij jouw onderneming
 • Een haalbaar doelbedrag
 • Indicatie van de kosten van platforms
 • De crowdfunding pitch: wat wordt de boodschap?
 • Welk crowdfundingplatform past bij mijn project?
 • Etc.

Maandag 16 oktober (14.30-17.00 @EY Antwerpen)

Met het crowdfunding canvas als basis wordt het tijd om de campagneplanning uit te tekenen. Tijdens deze sessie bespreken we de planning van ieders (pre-) crowdfunding acties en plannen we de campagne.

Na deze sessie keer je huiswaarts met volgende zaken:

 • Je beschikt over een afgelijnd actieplan
 • Je beschikt over een communicatieplan

Maandag 13 november (14.30-17.00 @EY Antwerpen)

In deze workshop werken we toe naar een sterke pitch en samenstelling van de rewards. We gaan dieper in op het communicatieluik via e-mail, social media, etc. maar ook offline.

Na deze sessie keer je huiswaarts met volgende zaken:

 • De tekst van de campagne pagina
 • De pitches van de rewards
 • Concrete outline voor campagne-uitingen (social media, lay-out voor salesgesprekken, etc.)

Date to be defined (eind november)

Bart Becks (CEO) van Angel.me zal volgende topics bespreken:

 • Ingrediënten voor een succesvolle campagne op Angel.me
 • Praktische tips om een campagne op een crowdfunding platform te lanceren?
 • Cross-border (internationale) campagnes
 • Wat na rewards-based crowdfunding: introductie naar crowdfunding via leningen of aandelen
 • Crowdfunding als deel van de financieringsmix & als opstap naar verdere groeifinanciering in de praktijk

Go-live met je eigen campagne

Na de workshops ben je volledig gewapend om je crowdfundingcampagne te lanceren die gedurende 30-90 dagen live zal zijn. Om in deze fase de puntjes op de i te zetten, heb je recht op 3 uur persoonlijke coaching door Douw&Koren om extra advies in te winnen.

Date to be defined

Na je crowdfunding campagne vindt nog een wrap up sessie plaats. We bespreken de lessons learned en gaan met EY experts dieper in op een eventueel vervolgtraject. Komt jouw project bijvoorbeeld in aanmerking voor subsidies? Welke andere financieringsmogelijkheden zijn opportuun?

Praktisch

Registratie en prijs

Wie zich registreert voor deze bootcamp zal gevraagd worden om een aanmeldingsformulier in te vullen. Deze korte vragenlijst, aangevuld met een telefonisch gesprek vormen de basis van een selectieprocedure waarbij de meest geschikte projecten en startups voor deze crowdfunding bootcamp worden uitgekozen. Zo garanderen we een kwaliteitsvolle bootcamp en maximaliseren we de slaagkans van je eigen crowdfunding campagne! De prijs voor deze bootcamp bedraagt €499,- (excl. BTW).

Aantal deelnemers

Per geselecteerde start-up mogen 2 teamleden deelnemen aan de workshops.EYnovation

EY gelooft sterk in ondernemerschap. Om die reden willen we investeren in onze relaties met ambitieuze (startende) groeibedrijven en proactief inzetten op hun ontwikkeling. Dat is de reden waarom we EYnovation™ in het leven hebben geroepen: een eenvoudige en modulaire abonnementsformule die gericht is op het ondersteunen van startende, snelgroeiende bedrijven tijdens hun reis naar marktleiderschap, door het inzetten van onze expertise en het openstellen van ons internationale netwerk.

Douw&Koren

het eerste crowdfunding adviesbureau ter wereld, is gevestigd in Amsterdam en kan bogen op jarenlange expertise in het succesvol begeleiden van start-ups naar financiering door middel van crowdfunding. Ze hebben inmiddels meer dan 350 succesvolle campagnes begeleid en meer dan 25.000 mensen getraind door middel van hun crowdfunding workshops en opleidingen.

Voor meer informatie: http://www.douwenkoren.nl/


Angel.me

Angel.me is één van de toonaangevende crowdfundingplatformen in België, die zich momenteel toespitst op reward-based crowdfunding. Ook voor andere alternatieve financieringsvormen kan je bij hen terecht.

Voor meer informatie: https://www.angel.me/?utm_source=EY-crowdfunding-campaign

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

EY Antwerpen

54 Joe Englishstraat

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen