€ 35

Aan het wad met Oerol-oprichter Joop Mulder

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Holwerd

Holwerd Grandyk 5

5

9151 AE holwerd

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving


Landschap als podium

Het landschap als podium, laboratorium en levend kunstwerk in één. Zo ziet Oerol-oprichter Joop Mulder (een van de pioniers uit het zomernummer van See All This kunstmagazine) de Waddenkust. En wat hij ziet, wil hij ons laten zien.

Joop Mulder werd geboren in Bolsward, maar kwam al snel terecht op Terschelling. Daar bedacht hij in 1981 het festival Oerol dat een jaar later voor het eerst werd gehouden en 35 jaar lang onder zijn artistieke leiding stond. In 2017 nam hij afscheid en startte hij het initiatief Sense of Place. Zijn nieuwe missie is om mensen gevoel en waardering bij te brengen voor landschap in het algemeen en dat van de Waddenkust in het bijzonder. Met blijvende interventies in het landschap, zoals sculpturen, exposities en observatoria die de bijzonderheid van het landschap onder de aandacht brengen.

"De kunstwerken die we met Sense of Place plaatsen, zijn vaak expres niet zo gemakkelijk te bereiken. Soms zelfs alleen lopend of op de fiets. Mensen moeten er moeite voor doen. Zo beleven ze vanzelf ook de weersomstandigheden en het landschap. Ruiken en proeven ze de lucht. Vaak moeten ze daar even aan wennen, maar uiteindelijk gaan ze het waarderen. Er de bijzonderheid van inzien. Want het kunstwerk dat alle kunstwerken met elkaar verbindt, dat is toch steeds weer het landschap zelf. Daar wil ik mensen weer van leren genieten. Dat wil ik mensen weer leren zien."


Programma:

11.00 uur: ontvangst met koffie en thee

11.30 uur: ontmoeting met Joop Mulder aan zee

12.30 uur: lunch bij boerderij Binn'n Dieke

13.30 uur: route langs de waddenkust

Begin augustus ontvang je twee routekaarten die je (op eigen gelegenheid) langs bijzondere locaties en verhalen langs de waddenkust voert. Van het moddergat tot de hoogste terp.

En er is nog meer te beleven! Vooraf sturen we je een fijne selectie tips van de redactie, voor de mooiste plekken om te logeren en te eten maar ook aanraders waar te wadlopen, te fietsen door het water, en welke tentoonstellingen je in de omgeving kunt bezoeken.

Vragen? Mail naar events@seeallthis.com


Tickets:

€35 (incl. koffie/thee, lunch en programma)


Sense of Place

Sense of Place maakt het onzichtbare zichtbaar, de langzame onstuitbare processen waaraan het Waddengebied onderhevig is. De schoonheid van dit prachtige UNESCO werelderfgoed en de bijna vergeten geschiedenis ervan. Met culturele landschapsprojecten wordt dit herontdekt en uitvergroot.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Holwerd

Holwerd Grandyk 5

5

9151 AE holwerd

Netherlands

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen