420 Fest

Venster Acties

420 Fest

Op 20 april, wereldwijd de officieuze feestdag van all things cannabis, organiseert Florapoint de eerste 420 Fest van het land.

Door Florapoint

Waar en wanneer

Datum en tijd

do. 20 apr. 2023 14:30 - 22:00 CEST

Locatie

Leestsesteenweg 62 62 Leestsesteenweg 2800 Mechelen Belgium

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 7 uren 30 minuten
  • eTicket voor mobiel

420 Fest Belgium

Op 20 april, wereldwijd de officieuze feestdag van all things cannabis, organiseert Florapoint de eerste legale blow-in van het land. Met optredens van Slongs, Rupelsoldaten, Soul Shakers en anderen.

420 (four twenty) staat in de States zowel voor een tijdstip als voor een datum. 4:20 pm (16 uur) zou het ideale uur zijn om de eerste joint van de dag op te steken of je vaper te vullen. Vandaar is het maar een kleine stap naar de 20ste van de 4de maand, 20 april dus, vanaf nu ook in België de Dag van de Cannabis.

420 is door de jaren heen uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen, de dag waarop cannabisliefhebbers hun favoriete plant in het zonnetje zetten. Dat gebeurt vaak met een blow-in, een bijeenkomst waar mensen samen cannabis consumeren. Florapoint koppelt die traditie (want dat is het na enkele decennia toch geworden) aan een muziekfeest met artiesten die cannabis genegen zijn, ook al blowen of vapen sommigen zelf niet.

420 zou al in 1970 geïntroduceerd zijn door de Waldos, een groepje leerlingen studenten van de San Rafael High School in California. Ze hingen rond en rookten jointjes aan een muur, vandaar hun bijnaam. De Waldos kwamen op het spoor van kustwachter Gary Newman, een kleinschalige guerrillakweker in de buurt van de vuurtoren van Point Reyes. Ze spraken af om elkaar voortaan na schooltijd (4.20 pm!) te ontmoeten en op zoek te gaan naar de geheime plantage, aan de hand van een kaart die Newman zelf getekend had. Als dat geen prachtig verhaal is.

420 werd uiteindelijk slang of codetaal voor de consumptie van cannabis, en later voor de jaarlijkse feestdag zoals die nu ook in ons land voor het eerst in volle glorie gevierd wordt.

 4:00 pm (16 uur) Deuren open

 4:10 pm Let’s role together. Joints worden gerold, vapes gevuld.

 4:20 pm Blow-in. Rokers en vapers steken het vuur aan de lont.

 4:30 pm 420 Fest featuring:

- Slongs Hiphop Koningin

- Rupelsoldaten Reggae Krijgers

- Soul Shakers Dancehall Rulers

- Shar Perez DJ Empress

- Jah Shakespear a.k.a. Karel Michiels

 6:00 pm BBQ

 10:00 pm Curfew

Tickets (inkom, BBQ en gadget Rupelsoldaten): € 24,20

Max 200 gasten, +18.

VVK: Eventbride (vanaf 1 maart)

Bezit van cannabis met meer dan 0,2% THC is strikt verboden.

Over de organisator

Georganiseerd door
Florapoint