€10

the/futures/of/data part IV: De impact van data op ondernemerschap

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Trendwolves

46/402 Sassevaartstraat

9000 Gent

Belgium

View Map

Friends Who Are Going
Event description

Description

Wat is de impact van data op ondernemerschap en business? Welke impact hebben nieuwe technologieën op hoe en wat er ondernomen wordt, hoe er zaken gedaan worden? Is er door data echt een sterk geconnecteerde "Nieuwe Ondernemer" ontstaan met een globale mindset en wereldwijde ambities? Dat zoeken we uit op de vierde editie van the/futures/of/data.

Met TOON COPPENS (co-founder Realo) zijn we blij alweer een grote naam te mogen verwelkomenop the/futures/of/data. Hij stond in 1999 met ASL.TO (later Netlog) mee aan de wieg van de opkomst van sociale netwerken. Hij houdt zich nu bezig met de snelst groeiende Belgische immosite Realo. Toon Coppens komt het data verhaal achter deze projecten uit de doeken doen: hoe ze data combineren vanuit verschillende hoeken om een betere service te verlenen aan gebruikers, hoe ze hun businessmodel op (open) data hebben gebouwd. Toon Coppens komt ons inspireren en motiveren om zelf te ondernemen met data.

SASKIA VAN UFFELEN (CEO Ericsson Belux) legt uit hoe door data- en technologische evoluties een nieuw soort ondernemerschap is ontstaan. Ze staat stil bij bij de machtsverschuiving van grote bedrijven naar gebruikers en zoomt in op welke eigenschappen nieuwe ondernemers moeten hebben in ons datagedreven tijdperk. Welke nieuwe mogelijkheden zijn aan het ontstaan door de explosie van bv. Internet of Things, hypergeconnecteerdheid, mobiele devices, enz. Welke mogelijkheden bieden data als grondstof van nieuwe start-ups en hoe moeten we hier ethisch mee omspringen? Tot slot heeft ze nog enkele tips voor startende ondernemers met ambitie.

THOMAS WEYN en OTTO VAN DE STEENE (ONAK) startten een bedrijfje dat opvouwbare en makkelijk transporteerbare kano's produceert. Ze boekten één van de grootste Belgische crowdfunding successen op Kickstarter waar ze wereldwijd meer dan 235.000 dollar ophaalden. Op the/futures/of/data 4 komen ze uitleggen hoe ze dit deden... En hoe je mindset van ondernemer verandert als je onmiddellijk internationaal mikt met de nieuwe technologische mogelijkheden.

Share with friends

Date and Time

Location

Trendwolves

46/402 Sassevaartstraat

9000 Gent

Belgium

View Map

Save This Event

Event Saved