Free

"The Homecoming": City of Gary Expats Roundtable

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

ArtHouse: A Social Kitchen

411 East 5th Avenue

Gary, IN 46402

View Map

Event description

Description

Mayor Karen Freeman-Wilson and the City of Gary invite all creative, passionate, and driven expatriates to bring their big ideas back to their hometown. "The Homecoming," a Gary expats roundtable, will be held from 9:30am to 5pm at the Art House: a Social Kitchen. From 10am to 2pm, attendees will listen, brainstorm, and share their ideas for the future of Gary, followed by a networking open house from 2pm to 5pm. The event will focus on economic development and job growth, public safety, technology and data, communications and public image, health, education and youth, neighborhoods and placemaking, and infrastructure. The Homecoming is expected to lead to concrete steps for expatriates to offer their assistance to the city in advice, ideas, technical assistance, “one off” events, or sustained projects.

AGENDA

9:30am - 10:00am: Registration & Check in/Continental Breakfast (30 minutes)
10:00am - 10:10am: Welcome and introductions: Mayor Freeman-Wilson (10 minutes)
10:10am - 10:20am: Gary, the last 6 plus years (10 minutes)
10:25am - 10:35am: TED Talk #1 (Speaker TBD) (10 minutes)
10:40am - 11:25am: Break-Out Sessions (45 minutes)

  • Participants choose 1 of the 3 sessions offered:
  1. Public Safety
  2. Technology & Data
  3. Infrastructure

11:30am - 11:40am: TED Talk #2 (Speaker TBD) (10 minutes)
11:45am - 12:45pm: Working Lunch is served @Break-Out Sessions (60 minutes)

  • Participants choose 1 of the 2 sessions offered:
  1. Economic Development & Job Growth
  2. Health

12:50pm - 1:00pm: TED TALK #3 (Speaker TBD) (10 minutes)
1:05pm - 1:50pm: Break-Out Sessions (45 minutes)

  • Participants choose 1 of the 3 sessions offered:
  1. Communications, Media & Public Image
  2. Education & Youth
  3. Neighborhoods & Placemaking

1:50pm - 2:00pm: TED TALK #4 (Speaker TBD) (10 minutes)
2:00pm - 5:00pm: Open House activities (e.g. survey, mapping activity) & Networking/Happy Hour

Share with friends

Date and Time

Location

ArtHouse: A Social Kitchen

411 East 5th Avenue

Gary, IN 46402

View Map

Save This Event

Event Saved