Donation

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Saga cinema

9 Köpmangatan

572 30 Centrum

Sweden

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

I samarbete mellan Oskarshamns Folkhögskola, Naturskyddsföreningen och Saga biografen visas dokumentärfilmen The Borneo Case. The Borneo Case – en film om företags skövling av regnskogen på Borneo och kampen för att bevara den.

Dokumentärfilmaren Erik Pauser finns på plats och presenterar sin och och Dylan Williams film The Borneo Case. Erik finns på plats innan och efter filmen!

Säkra din plats till filmen genom att boka din biljett

Biljetter/Tickets
Kostnad: Valfritt belopp! Hela biljettintäkten går oavkortat till din lokala Naturskyddsförening och deras arbetet för djur och natur.

Plats: Sagabiografen Oskarshamn

Beskrivninga av filmen

I den svenska dokumentären The Borneo Case följer dokumentärfilmarna Erik Pauser och Dylan Williams under fem år i största hemlighet en grupp aktivister i Borneos regnskogar - Mutang Urud uppvuxen i det inre av Borneo, Clare Rewcastle, en engelsk journalist som startat Radio Free Sarawak tillsammans med en DJ, och en Schweizisk historiker. De försöker under stor fara avslöja de skyldiga till vad som har kallats ”det största miljöbrottet i vår tid” – förstörelsen av 90% av Borneos 130 miljoner år gamla regnskog. Nu hotar byggandet av ett antal megadammar att dränka byar och ödelägga de sista bevarade bitarna av regnskog. Jakten på sanningen får oanade konsekvenser. I spåren av avslöjanden om globala nätverk av pengatvätt, en komprometterad timmerindustri med politiska kopplingar och korruption följer mord, demonstrationer och en tillsatt FBI-utredning.

Trailer

Hemsida The Borneo Case

Döderhults Naturskyddsförening

Döderhults Naturskyddsförening på Facebook

Oskarshamns Folkhögskola

Vid frågor kontakta: katarina.sandberg@naturskyddsforeningen.seShare with friends

Date and Time

Location

Saga cinema

9 Köpmangatan

572 30 Centrum

Sweden

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved