Sales Ended

Tekniken – människans bäste vän för färre olyckor

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

HSB Living Lab

Elektrovägen 4

Göteborg

Sweden

Event description

Description

Idag finns teknik överallt. Vi använder smarta larm, uppkopplade brandvarnare, digitala lås och hälso-appar för att undvika olyckor och för att känna oss säkrare. Än så länge har vi bara gläntat på dörren till de möjligheter som tekniken i människans tjänst kan erbjuda.

Följ med oss på resan där digitalisering och teknik leder till att vi känner oss tryggare och faktiskt är säkrare. Vi lyfter denna dag spännande exempel för hur teknikutveckling tvärtemot vissa farhågor, inte sker på människans bekostnad. På vilka sätt kan den hjälpa oss att hjälpa varandra och oss själva?

Tekniken kan idag bidra till att färre olyckor sker och att tryggheten i samhället ökar när vi använder den i människans tjänst. Det finns dessutom stora positiva samhällsekonomiska vinster med att undvika olyckor som resulterar i skador och ibland till och med i dödsfall. För att få ned antalet skadade och döda, t ex i bränder och fallolyckor, behövs tekniken som verktyg. Dessa olyckor drabbar årligen tusentals människor och målsättningen från MSB, Socialstyrelsen med flera är att minska dessa kraftigt.

Den 16 januari samlas beslutsfattare från privata och offentliga organisationer, forskare och innovatörer för att diskutera dessa frågor. Passa på att träffa aktörer från andra områden med samma intressen att utbyta erfarenheter med och möjlighet att knyta värdefulla kontakter.


Axplock från dagens agenda

Framtidsspaningar och behov kring:

Kan kommunikation bidra till färre olyckor? Sony Mobile Communications, www.sonymobile.com

• Kommunikation som gör samhället tryggare, Net1, www.net1.se

• Vad går att mäta i en bostad? HSB Living Lab, testbädd i boendemiljö på Chalmers i Göteborg, med flera tusen sensorer kopplat till hem och byggnad, www.hsb.se/hsblivinglab

• Spännande presentationer från innovationsbolagen: Nagoon, Magnea, Progressive Safety, HeroSight, Global Operating Drones Sweden, Brinja och Ewa Home


Plats: HSB Living Lab, Elektrovägen 4, Göteborg
Datum: 16 januari 2019
Tid: kl. 9:00 - 16:00


Vill du medverka med din innovation?

Kan din affärsidé bidra till färre olyckor, effektivare insats och öka tryggheten i samhället? Hör av dig till oss snarast möjligt: johan.persson@win.ideon.se


Hur hittar jag till HSB Living Lab?

Från Göteborg C: t ex Spårvagn 7 (mot Tynnered) eller 2 (mot Mölndal) därefter 12 min promenad till adressen Elektrovägen 4, Göteborg. För fler förslag, exakta resvägar och tider se appen ”To Go” från Västtrafik:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vaesttrafik.vaesttrafik
iPhone: https://itunes.apple.com/se/app/v%C3%A4sttrafik-to-go/id424903083?mt=8Varmt välkommen!

Date and Time

Location

HSB Living Lab

Elektrovägen 4

Göteborg

Sweden

Save This Event

Event Saved