Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

TEDxCelje

TEDxCelje

Saturday, November 10, 2012 at 4:00 PM

TEDxCelje

Ticket Information

Type End Quantity
TEDxCelje Ended Free  

Share TEDxCelje

Event Details

Program:

NOAH CHARNEY

Art crime je tretja najhitreje rastoča oblika kriminala v svetu. Thomas Crown in Oceanovih 11 ne prikazujeta realnih dejstev o tej obliki kriminala, zato bo Noah Charney, največji strokovnjak na tem področju, v svojem govoru predstavil, kaj art crime sploh je in zakaj je pomembno, da se ga omeji. Na kocki namreč ni samo umetnost.

Noah Charney


ALEŠ NOVAK

Aleš Novak je stand up komik nove generacije stand up komedije v Sloveniji. S stand up-om se ukvarja dve leti in v tem času je zbral več kot sto nastopov širom Slovenije. Kaj je v tem času spoznal oziroma česa se je naučil? O tem v svojem govoru. Aleš Novak


URŠKA ZAJEC

Prevajalka, skladateljica in video umetnica, zadnja štiri leta pa se posveča tudi plesu z obročem. Deluje v Sloveniji in občasno v Združenih državah Amerike, zlasti pa jo veseli dokumentarno snovanje o »nepopolnostih«, ki jih običajno prezremo. Plesalka v obroču, živele "nerode".


EDO MARINČEK

Vsa zgodovina človeštva in njegova zapisana zgodba je zanj odraz nedozorele miselne moči sveta, zato pelje svoje poslušalce naravnost v grozo »prepovedanih misli«, onkraj katerih čaka na nas, kot trdi, »raj osebno«. Samostojni raziskovalec, pisatelj in učitelj o tem, da lahko preživi le genialno človeštvo.


KARLO MATIĆ

Producent prvega TEDx dogodka na Hrvaškem, danes nosilec licence TEDxMaksimir. Lastnik agencije za organizacijo dogodkov, ki za sebe pravi, da dela v stilu 'funky businessa' in ne le dela, ampak živi svoj posel. Želite izvedeti, kakšen je njegov plan za jutri?

 

BOŠTJAN VIDEMŠEK

Novinar, ki že deset let v živo poroča iz vojne, ki je ubila na stotisoče ljudi, sprla civilizacije, zamajala imperije in svetovno gospodarstvo, hkrati pa vzpostavila platformo tretje svetovne vojne – vojne za energetske vire in vodo. Arabska pomlad, evropska jesen. Zgodba, kjer glavne vloge igrajo tisti, na katere režiserji vojne najprej pozabijo.

 

MANCA JUVAN

Medtem ko se miti o Afganistancih kot vojnih hujskačih in nepokornežih ohranjajo, nam  fotografije pomagajo razbiti te predstave in osvetliti življenja tistih, ki so jih uničile poti in posledice več kot trideset let trajajočih spopadov na stičišču treh celin. Svobodna fotografinja z zgodbo o običajnih Afganistancih, ki živijo neobičajna življenja.

 

SAŠA VUJASINOVIĆ

Producent. V glasbenih vodah poznan predvsem kot Alex Ranerro. Zakaj je feedback tako pomemben za ustvarjalca, kako ti pri ustvarjanju pomagata kritika in pohvala. O tem, kaj vse ti lahko ponudi glasbena scena in kaj moč feedbacka.


GREGOR SILJAN

V Gani se rojeva upanje, ustvarja se nova generacija. Kot iz enega samega semena lahko navkljub nevere vzklije drevo, ki bo mogoče nekega dne širilo svojo krošnjo proti nebu, raste organizacija, ki po svojih močeh odpira vrata tistim, katerim so bile možnosti praktično nedosegljive.


VALERIJA KOROŠEC

Leta 2010 je pripravila izračun in predlog za uvedbo univerzalnega temeljnega dohodka v Sloveniji. Prepričana o tem, da so ženske še vedno v podrejenem odnosu do moških, pa bo na TEDxCelje predstavila svojo idejo o tem, zakaj je pomembno, da polovico položajev odločanja prevzamejo ženske.  

Have questions about TEDxCelje? Contact TEDxCelje

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.