€20

TCLoc 6 driessen+van deijne

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Drift 27

3512 BR Utrecht

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description

Description

TC op Locatie 6 driessen+van deijne

Tijdens TC op Locatie 6 op vrijdag 28 juni aanstaande gaan we wel heel letterlijk met de maker op locatiebezoek: Hil Driessen en Toon van Deijne leiden ons rond langs 2 iconische projecten van driessen+van deijne in Utrecht.

Over driessen+van deijne
Hil Driessen en Toon van Deijne wonen en werken in Amsterdam en Haren (NB). D
riessen+vandeijne gaan op een ongebruikelijke manier te werk. Verschillende disciplines, materialen en diverse technologieën combineren ze op een indirecte manier met elkaar waardoor ze het voor de hand liggende en logische trotseren. Hun werk is altijd geschraagd door kennis en traditie en iedere opdracht wordt bekeken vanuit een eigen perspectief en karakter.

Hun ruime ervaring met meubel- en textielvormgeving en op maat gemaakte akoestische toepassingen resulteert in uiteenlopende interieur en exterieur projecten voor architecten, projectontwikkelaars, kunstadviseurs, kunstverzamelaars en particulieren.

Voorbeelden van projecten van driessen+vandeijne in opdracht zijn: RGD-Atelier Rijksbouwmeester, kantoren van de rechtbank Amsterdam; stijlkamers en loungeruimte, Drift 23, Universiteit Utrecht; presentatieruimte Dudok Wonen, Hilversum; ontwerp entreepoort Chemelot, Geleen-Sittard i.s.m. Broekbakema architecten; ontwerp voor glasgevel Onderwijspark Meppel, i.s.m. Atelier PRO architecten.

Making-of op locatie
De door driessen + vandeijne ontworpen stijlkamers in Utrecht en de akoestische panelen voor de Universiteit Utrecht zullen tijdens het bezoek op locatie worden bezocht. Hil en Toon zullen tijdens de rondleiding verder ingaan op de totstandkoming van deze projecten en de organisatie.

Tijdens het bezoek aan de twee locaties gaan ze dieper in op het productieproces, details met betrekking tot de stoffering of evt. andere technische vragen.

Programma
13:50 verzamelen bij de receptie van Drift 27, Utrecht (klik hier voor de routebeschrijving)
14:00 uur bezichtiging stijlkamers Drift 23
15:00 uur bezichtiging stijlkamers Janskerkhof, rondgang gebouw met de geplaatste akoestische panelen in diverse ruimtes
16:00 uur afsluiting

Contactgegevens
d r i e s s e n ✜ v a n d e i j n e
Tel: +31 (0)6 5166 1997
Tel: +31 (0)6 5355 9289
E-mail: info@hildriessen.com
E-mail: vandeyne@xs4all.nl
http://www.driessenenvandeijne.design

Beeldmateriaal bij dit bericht: Maarten Noordijk

Share with friends

Date and Time

Location

Drift 27

3512 BR Utrecht

Netherlands

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved