€20

TC op Locatie - Textile Research Centre

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Textile Research Centre

Hogewoerd 164

2311 Leiden

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Event description
Textielcommissie op Locatie Zaterdag 31 oktober 2020,10.00-12.30 uur

About this Event

Textielcommissie op locatie - Textile Research Centre Leiden

Zaterdag 31 oktober 2020 | 10:00 - 12:30 uur (inloop vanaf 09:30 uur) 

Hogewoerd 164, Leiden | trc-leiden.nl 

Maximale groepsgrootte 10 personen 

Deelname € 20,- 

NB Door de huidige omstandigheden kunnen er maximaal 10 leden deelnemen. we volgen de ontwikkelingen rond COVID-19 op de voet en zullen de bijeenkomst moeten aanpassen of afgelasten als de maatregelen van de overheid hier aanleiding toe geven. Tijdens de bijeenkomst volgen we de RIVM richtlijnen en zorgen we ervoor dat anderhalve meter kan worden bewaard en dat de ruimte goed wordt geventileerd. Bij voldoende belangstelling plannen we een 2e bijeenkomst op donderdagmiddag 26 november.

-----

Op zaterdagochtend 31 oktober ontvangt Dr. Gillian Vogelsang-Eastwood, directeur van Textile Research Centre(TRC) in Leiden, leden van de Textielcommissie in een nieuwe editie van ‘Textiel op locatie’.

Door de huidige omstandigheden kunnen er maximaal 10 leden deelnemen. Bij voldoende belangstelling plannen we een 2e bijeenkomst op donderdagmiddag 26 november.

Het basisdoel van het TRC is om de studie van textiel, kleding en accessoires een eigen plaats te geven in de antropologische, kunsthistorische, archeologische, theologische en sociale wetenschappen. Dat doet het TRC door cursussen en lezingen te geven, onderzoek te doen en door textiel en kleding van over de hele wereld te presenteren. De twee belangrijkste speerpunten van de TRC zijn kleding en identiteit: wat mensen dragen om te zeggen wie ze zijn, pre-industriële- en textieltechnologie. TRC heeft en bouwt verschillende collecties op, waaronder een textiel en kledingcollectie en een referentiecollectie voor vezels, draden, kleurstoffen, weefsels, etc. Daarnaast wordt het onderzoek ondersteund door de TRC-bibliotheek met zo'n 4000 boeken, artikelen en beeldmateriaal. 

Gillian Vogelsang is een specialist op het gebied van borduren en heeft talloze publicaties op haar naam staan. Tijdens de bijeenkomst neemt ze ons mee in de collectie van TRC, met het accent op borduursels uit verschillende culturen. De collectie in het depot is onder handbereik en je bent ook uitgenodigd om een borduursel mee te nemen waar je meer over zou willen weten.

Share with friends

Date and Time

Location

Textile Research Centre

Hogewoerd 164

2311 Leiden

Netherlands

View Map

Refund Policy

Refunds up to 7 days before event

Eventbrite's fee is nonrefundable.

Save This Event

Event Saved