Free

Symposium Passende mode via internet

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Benno Premselahuis

Rhijnspoorplein 1

1091 GC Amsterdam

Netherlands

View Map

Event description

Description

We zijn in Nederland Europees kampioen in het terugsturen van kleding. Dit blijkt uit een groot internationaal onderzoek van pakketdienst DPD. Met een retourpercentage van 9 procent van alle pakjes is Nederland absolute koploper in Europa en daarvan is de helft kleding. Consumenten bestellen vaak meerdere maten en zenden de overige, niet passende, kledingstukken terug naar de leverancier. Het grote aantal terugzendingen is niet alleen commercieel een hoofdpijndossier, ook worden er vraagtekens geplaatst bij het effect hiervan op het milieu.

Onderzoeksorganisatie SIA heeft daarom in 2016 besloten om het project ‘Passende mode via internet’ van de HvA te honoreren waarin methoden worden onderzocht om door betere communicatie van lichaamsmaten een betere schatting te kunnen maken van de best passende kledingmaat. Het symposium is de afsluiting van het tweejarige SIA Raak project. Voor u worden de bevindingen op een rij gezet en u maakt kennis met de participanten. Welke oplossingen zijn er nu al beschikbaar? Wat is de validiteit van deze tools? En worden deze geaccepteerd door de klant?

U bent van harte welkom om u te laten inspireren en informeren over technische tools in de fashion retail op 21 september. Tijdens het symposium krijgt u een overzicht van de nieuwste inzichten, lezingen van o.a. Wijnand Jongen en Jesse Weltevreden, zijn er speeddates met kennisinstellingen en technologie-providers en is er een kennismarkt waarop u verschillende technologieën kunt uitproberen. Het symposium wordt georganiseerd door de Hogeschool van Amsterdam en mede mogelijk gemaakt door NL NextFashion & Textiles en ClickNL.

Het programma

13:00 Inloop met koffie & thee

13:15 Opening Symposium
Geleyn Meijer - rector HvA

13:30 Overzicht van onderzoeksbevindingen
Hein Daanen

14:00 Overzicht van studentenprojecten
Lisette Vonk (HvA), Chris van Veldhuizen (TMO), Jeroen Linssen (Saxion)

14:30 Kennismarkt & Pauze
Ontmoet technologie providers, probeer oplossingen uit en bekijk studenten/onderzoeksprojecten

15:15 Lezing Wijnand Jongen
Schrijver, spreker en futurist op het snijvlak van retail en e-commerce - CEO thuiswinkel.org

15:45 Speeddates met technologie bedrijven (3x15 minuten)
Ga in gesprek met verschillende partijen over welke oplossingen er voor uw bedrijf op de markt zijn

16:30 Lezing Jesse Weltevreden
Dr. Jesse Weltevreden is sinds april 2010 lector Online Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is onder meer auteur van het boek "Winkelen in het Internettijdperk"

17:15 Afsluitende borrel

Share with friends

Date and Time

Location

Benno Premselahuis

Rhijnspoorplein 1

1091 GC Amsterdam

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved