Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

De Grote Beek

Dr. Poletlaan 40

Eindhoven

Netherlands

View Map

Event description

Description

SWITCH DESIGNLAB: LICHTPUNTJES GGZE

HOE KAN LICHT DE KWALITEIT VAN LEVEN VERBETEREN VOOR CLIËNTEN EN MEDEWERKERS VAN DE GGZE?

Hou jij van serieuze vraagstukken? Durf jij out-of-the box te denken en te ontwerpen? Switch DesignLab is een design sprint om cross industry innovaties te realiseren t.a.v. vraagstukken met het thema licht. Iedere sprint worden nieuwe vragen ingebracht door opdrachtgevers in Eindhoven en omgeving. Naast de opdrachtgever sluiten diverse bedrijven en onderwijsinstellingen aan om jou toegang te geven tot hun kennis en producten. Studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers ontwikkelen samen nieuwe producten, services of aanvullingen op lichtvraagstukken. Op een creatieve wijze worden innovaties gerealiseerd en gepresenteerd.
Meld je aan!


Doelgroep:
Studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers, cliënten GGzE en geïnteresseerden

Organisatoren:
GGzE, Fontys Pulsed, Rethinking Group, Iguana FM, GLOW, Gemeente Eindhoven

Wanneer:
Start dinsdag 13 maart 09.00 - 21.00 uur
Finish woensdag 14 maart 09.00 - 17.00 uur

We willen de GGzE leefbaarder maken en nieuwe innovaties toe voegen aan verlichting. Vanuit verwondering en verschillende invalshoeken gaan we kijken naar nieuwe mogelijkheden om verder te innoveren en nieuwe producten en service te vormen.

De volgende vragen staan centraal:
- Hoe creëren we iets waarmee een persoon op een positieve manier in de “Spotlight” kan staan?
- Hoe kan licht letterlijk bijdragen aan het ervaren van lichtpuntjes in moeilijke tijden?
- Hoe kan licht bijdragen aan een ontmoetingsplek voor mensen: uitnodigend, en verleidend tot "samendoen" en "samengaan"?
- Hoe kan licht(bronnen) bijdragen aan een ervaren gevoel van veiligheid, maar ook leiden tot een verbeterd welbevinden en minder onveilige situaties?

We dagen studenten, scholieren, innovators, creatieve denkers met diverse achtergronden uit om door middel van een design sprint nieuwe mogelijkheden te zien en toe te passen in de praktijk. Spelen met de technologische mogelijkheden om de wereld leefbaarder te maken.

Fontys Pulsed begeleidt de SwitchDesignLab inhoudelijk. Diverse bedrijven zorgen voor technische producten en kennis om toe te passen op de GGzE.

Deelname is gratis maar aanmelding en commitement is vereist. Vol is vol!


Switch. Light, transforming life

Switch is het nieuwe platform voor een meer directe innovatie, met licht als verbindend thema. Iedereen die daarop wil voortbouwen kan elkaar hier ontmoeten. Samen onderzoeken en ontdekken hoe onze kwaliteit van leven kan verbeteren vanuit de kracht van Eindhoven: technologie, design en kennis. Op weg naar een hechtere samenleving voor een sterke, veerkrachtige stad.

www.switchlight.nl >

Share with friends

Date and Time

Location

De Grote Beek

Dr. Poletlaan 40

Eindhoven

Netherlands

View Map

Save This Event

Event Saved