Free

Sveriges mest hållbara matbutik?

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Sveriges Lantbruksuniversitet SLU

Sundsvägen 6

Lokal: Terra Nova, Agricum

230 53 Alnarp

Sweden

View Map

Event description

Description

Sveriges mest hållbara matbutik?

Den 3 maj kommer Hanna Bergström från Matkooperativet i Helsingborg och berättar om resan att starta upp och driva en medlemsägd mataffär. Matkooperativet öppnade 20 maj 2017 och har under sitt första levnadsår lyckats värva hundratals medlemmar, vunnit Helsingborgs kommuns miljöpris, drivit flera lyckade crowdfunding- kampanjer och nu senast blivit nominerade till årets mest hållbara företagare i White Guide.

Hanna Bergström brinner för mat och hållbarhet, från minsta molekyl till hur det hänger ihop i det stora hela. Detta har lett henne på väg till en examen i Bioteknik med inriktning på livsmedel så väl som till att ge ut en kokbok om vegansk matlagning. Hon är idag ordförande i Matkooperativet Helsingborg, och letar alltid efter nästa sätt att göra världen lite bättre!

Evenemanget samorganiseras av SLU, SLU Alumn Alnarp och VentureLab@SLU och är öppet för studenter och alumner vid SLU, såväl som studenter från Lunds Universitet.

Vi inleder med mingel 12.00 följt av Hannas presentation mellan 13.00-14.00. Vi bjuder alla som anmält sig på lunch. Har ni några allergier ber vi er att maila venturelab@slu.se senast 11.30 fredagen den 27/4.

Välkommen!

Integritet: Genom att anmäla dig till detta evenemang godkänner du att vi behandlar dina personuppgifter. Dessa kan komma att användas för att delge dig information om framtida evenemang. Skulle du önska bli borttagen och glömd ("right to be forgotten"), vänligen kontakta venturelab@slu.se. Önskar ni bli borttagna från Eventbrites sändlistor, v.g. se Eventbrites hemsida.

Share with friends

Date and Time

Location

Sveriges Lantbruksuniversitet SLU

Sundsvägen 6

Lokal: Terra Nova, Agricum

230 53 Alnarp

Sweden

View Map

Save This Event

Event Saved