Stresshantering för Blåljusyrken: Webinar

Event Information

Share this event

Date and Time

Event description

Description

Du som är i ett blåljusyrke har stress som en del av din arbetsbeskrivning. Stress för dig själv, dem du hjälper och dina kollegor.

För dig som är brandman är miljön en faktor som kan bidra till cancer, en av de andra faktorerna som skyddar mest är att se till att hålla nere stresshormoner, eftersom de hämmar immunförsvaret.

För dig som ä SOS-operatör är stressen väldigt speciell, du kan få ett samtal från någon plats i landet du aldrig varit, som när incidenten på Drottninggatan kopplades hela vägen till Kiruna, och du hör ofta pågående brott i bakgrunden men får aldrig se upplösningen eller de som var involverade.

För dig som är ambulans-personal finns det kamratstöd i system, och där kan praktiska verktyg för stress-hantering tillföra ytterligare en dimension.

För dig som är polis har stressen ytterligare en dimension, du är både i anfall och försvar med sekunders mellanrum. Du måste vara på helspänn samtidigt som du har kontroll. När du kommer hem till familjen så får, kan eller vill du ofta inte dela dagens detaljer, vilket gör att de ligger kvar och kan bli en ryggsäck med tiden. Att prata om den hjälper sällan. Själv-reglering med Första Hjälpen för stress däremot gör det.

Vi som håller den här online-kursen har arbetat med stressade och traumatiserade människor över hela jorden efter krig, konflikter och naturkatastrofer. Vi vill i samband med Blåljusgalan erbjuda både du som var där och dig som inte var där möjlighet att lära dig de här enkla teknikerna och ta del av våra erfarenheter av att arbeta med blåljusyrken i USA med detta.

Du lär dig

  • Känna igen stress och trauma
  • Reglera stress och trauma innan, under och efter uppdrag
  • Förebygga genom att skapa resiliens

Du ansluter via dator, kan medverka men måset inte, headset underlättar. Om du bara har telefon går det utmärkt.

Varmt välkommen

Gunilla Hamne & Ulf Sandström

www.peacefulheart.se

Date and Time

Save This Event

Event Saved