Sales Ended

Startup vállalkozói workshop és Startup találkozó Tusványoson

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Bálványosi Szabadegyetem

535100 Tusnádfürdő

Romania

View Map

Event description

Description

Ahol a jövő startupjai születnek…


Startup Caffé találkozó és Startup vállalkozói Workshop Tusnádon!

Magyarországi és nemzetközi startup vállalkozói tapasztalatokat vitat meg az erdélyi tehetségekkel a Startup Caffé csoport és a The Connect East Incubator közös kezdeményezése a Bálványosi Szabadegyetemen.

Startup vállalkozói találkozóval indul idén a Bálványosi Szabadegyetemen az erdélyi ötletgazdáknak tervezett workshop. A rendezvényen személyesen is találkozhatnak azok, akik eddig csak az interneten keresztül vitatkoztak a startupok jövőjéről.

Tusnádfürdőn 2014 óta rendez ötletversenyeket a budapesti mentorokkal dolgozó Hackathon-in-a-Box alapítója Turcsán Tamás Péter. A rendezvény idén egy szélesebb körű együttműködés keretén belül valósul meg, mivel a szervezésbe bekapcsolódott több helyi inkubátor és startup támogató szervezet is.

A hagyományosan 3 napos esemény az Infotér Egyesület által működtetett VIP sátorban (Puskás Ferenc Akadémia) kínál fejlődési lehetőséget a tehetségeknek, projekteknek, ötletgazdáknak. A szervezők idén kibővített programmal várják a legjobb erdélyi startupokat, bemutatkozni vágyó ötletgazdákat.

A Tusványosi startup workshopon az elmúlt években olyan fiatalok fordultak meg, akik jórészt ma már a saját vállalkozásukat építik. A legismertebbek közülük talán Bustya Attila, aki jelenleg a Csiki Sörgyárban működő drón laboratórium vezetője, vagy a korábban Shoptsie néven indult Soldigo, amely alapítói ma már a nemzetközi webshopok világában is népszerűek. Az itt megfordult ötletgazdák számos díjat, elismerést gyűjtöttek be a munkájukkal mind a hazai, mind a nemzetközi megmérettetéseken. A program korábbi résztvevői is szívesen látogatnak vissza a Tusványosi startup vállalkozó workshopra, ötletversenyre és ilyenkor a saját tapasztalataikkal gazdagítják a feltörekvő fiatalok projektjeit.

A három naposra tervezett program délelőttönként – szerdától, péntekig - kínál majd lehetőséget a fiatalok fejlődésére, illetve csütörtökön délután egy kerekasztal keretében a legújabb támogatási lehetőségekkel, az erdélyi vállalkozókat támogató magyarországi programokról is informálódhatnak a téma iránt érdeklődők. A kerekasztalban az NKFIH és más állami szervezetek magas szintű vezetői is képviseltetik magukat.

A rendezvény partnerei: A Startup Caffé csoport, a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátor, a Junior Business Club, a Székelyföldi IT Klaszter, a The Connect East Incubator.

A rendezvény főtámogatója a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

Helyszín: TusnádFürdő, Bálványosi Szabadegyetem
A rendezvény időpontja: 2017. július 19-21.
Bejelentkezés, regisztráció: turcsantamas@gmail.com

https://szekelyhon.ro/aktualis/a-jovo-startupjai-szulethetnek-meg-tusvanyoson

Date and Time

Location

Bálványosi Szabadegyetem

535100 Tusnádfürdő

Romania

View Map

Save This Event

Event Saved