Free

Startup Campus Business Development in Berlin 2018 MeetUp

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

30 Lövőház utca

1024 Budapest

Hungary

View Map

Event description

Description

Az Enterprise Hungary a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara konferenciatermében szervezi meg a Startup Campus Berlin Business Development meetup-ot 2018. január 18-án. A programon a DACH Régió iránt érdeklődő innovatív induló vállalkozások piacra lepési lehetőségeinek bemutatására kerül sor.

Az előadáson résztvevők útmutatást kapnak a berlini üzletfejlesztési program lépéseiről, melynek dokumentációja mellékletnéket innen letölthető.

Program:

14:00 - 14:15 // Köszöntő - Mátra Zsolt, Tudományos, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Osztályvezető - Németországi Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége

14:15 - 14:45 // Németországi cégalapítás és céghonosítás lehetőségei - Bábel József - Babel Handels GmbH

14:45 -15:30 // Berlini Startup ökoszisztéma és a Startup Campus Berlin üzletfejlesztési programjának, eddigi eredményeinek bemutatása - Galla Zoltán, a Startup Campus Berlin program vezetője

15:30 - Kérdések és válaszok


A Startup Campus Berlin programról:

Az elmúlt évtizedben a német kormány komoly erőfeszítéseket tett azért, hogy Berlint Európa vezető innovációs és startup központjává fejlessze. A világ legnagyobb akcelerátor hálózatai (TechsStarts, Plug&Play, StartupBootcamp) a német multinacionális vállalatokkal karöltve számos szektor-specifikus programot indítottak annak érdekében, hogy kihasználják az ipari innováció ezen új formáját.

A Startup Campus Berlin Program célja, hogy a magyar és közép-kelet-európai startup vállalkozások számára elősegítse a forrásbevonást és a globális piacra lépést. Ennek alapfeltételei az iparági startup ökoszisztémában való jelenlét, a célpiacon lévő első ügyfelek megszerzése, a magyar vállalkozás németországi honosítása és képviseletének biztosítása, valamint a releváns szakmai fórumokon történő részvétel.

A berlini központú Program a már lokális ügyfélkörrel és/vagy első körös befektetéssel rendelkező magyar és közép-kelet-európai startup vállalkozások számára nyújt 12 hónapos exportpiacra lépési és üzletfejlesztési tanácsadási szolgáltatást, anyanyelvi német munkatársak és professzionális helyi partnerek segítségével.

A Visitor Program őszi szemeszterének összefoglalója és német főváros nyújtotta lehetőségek bemutatása, a berlini startup ökoszisztéma szereplőinek tolmácsolásában itt érhető el.

Share with friends

Date and Time

Location

Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

30 Lövőház utca

1024 Budapest

Hungary

View Map

Save This Event

Event Saved