Skip Main Navigation
Page Content
This event has ended

Save This Event

Event Saved

STAR WARS WEEK

ИЛУМИНЕ

Multiple Dates

STAR WARS WEEK

Share STAR WARS WEEK

Event Details

1st Star Wars Week-2014

Центарот Илумине, Кинотека на Македонија, Универзитетот за Аудиовизуелни Уметности-ЕСРА, Дом за деца без родители - 11 Октомври-Скопје, MЕТА4 и BNDEnterprise

Со огромно задоволство Ве покануваат на

Недела на Војна на ѕвездите - "STAR WARS WEEK"

The movies were released in this order:

1977: Episode IV: A New Hope
1980: Episode V: The Empire Strikes Back
1983: Episode VI: Return Of The Jedi

This is called the OT or Original Trilogy.

1999: Episode I: The Phantom Menace
2002: Episode II: Attack Of The Clones
2005: Episode III: Revenge Of The Sith

This is called the prequel trilogy.

Бидете дел од неделата на Војна на ѕвездите-("STAR WARS"). Гледајте ги сите изданија на филмот што ги освои гледачите од сите генерации, повикајте ги и вашите пријатели и сите оние страствени обожаватели на Војна на ѕвездите-("STAR WARS"). Во склоп на еднонеделниот настан предвидени се и бесплатни работилници за 3D анимација во организација на Универзитетот за Аудиовизуелни уметности - ЕСРА на кои ќе можете да научите и да видите како беа направени и дизајнирани специјланите ефекти и анимации во ова големо филмско остварување.

Настанот има и хуманитерен аспект, со посебен фокус на децата без родители и деца со посебни потреби.

Учеството е бесплатно за сите заинтересирани!


Средношколците и студентите повеќе информации ќе може да добијат на инфо пултовите на:

Универзитетот за Аудиовизуелни Уметности-ЕСРА;

Универзитетот на Југоисточна Европа - Тетово;

- ФИНКИ - Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство. 


Агенда

 Понеделник (30.06.2014)
- 12:00  Поздравен говор и отварање фимлската недела
 - Илумине, Кинотека на Р.Македонија, Дом за деца без родители-"11 Октомври" - Скопје
 - Министерство за труд и социјална политика
 - Амбасада на САД-TBC
- 12:30 Проекција на филмот: Episode IV: A New Hope
- 15:00 проф. Душко Стојановски - Приказната на војна на ѕвездите, пораката на филмовите - Драматуршки осврт

Вторник (01.07.2014)
- 12:00 Проекција на филмот: 1980: Episode V: The Empire Strikes Back
- 14:30 ESRA -

Среда (02.07.2014)
- 12:00 Проекција на филмот: 1983: Episode VI: Return Of The Jedi
- 14:30 ESRA -

Четврток (03.07.2014)
- 12:00 Проекција на филмот: Episode I: The Phantom Menace
- 14:30 ESRA -

Петок (04.07.2014)
- 12:00 Проекција на филмот: Episode II: Attack of the Clones
- 14:30 ESRA -

Сабота (05.07.2014)
- 12:00 Проекција на филмот: Episode III: Revenge of the Sith
- 14:30 ESRA -

Do you have questions about STAR WARS WEEK? Contact ИЛУМИНЕ

Where


Кинотека на Македонија
Никола Русински 1
1000 Скопје
Macedonia

Multiple Dates


  Add to my calendar

Organiser

ИЛУМИНЕ

Центар за развој на талентирани ученици во Република Македонија. Главната цел е да се детектираат талентиранте ученици и да им се овозможи понатамошно надградување на нивниот талент.

  Contact the Organiser

Interested in hosting your own event?

Join millions of people on Eventbrite.

Please log in or sign up

In order to purchase these tickets in installments, you'll need an Eventbrite account. Log in or sign up for a free account to continue.